Overzicht feiten weekend

Zo 10.12.2017 - 12:20

Vrijdagmorgen stuurden de gure weersomstandigheden het verkeer plaatselijk in de war. De combinatie van vriestemperaturen en sneeuw zorgden voor gladde wegen. De strooidiensten kwamen tussen waardoor de wegen na een tijdje terug veilig waren. Er werden die morgen geen ongevallen vastgesteld.

Samen met studenten van de Oost-Vlaamse politieschool hield de politie zaterdagnamiddag en -avond een verkeersactie op verschillende locaties in Maldegem. In het kader van de BOB-campagne werden 87 bestuurders onderworpen aan een ademtest. 1 chauffeur legde een positieve ademtest af, gevolgd door een ademanalyse van 0,48 mg/l. Het rijbewijs werd ingetrokken voor de duur van 6 uur. Er werden 5 processen-verbaal van waarschuwing uitgeschreven wegens vervallen autokeuring, fietsverlichting, defecte dimlicht en niet kunnen voorleggen van een geldige verzekering. Verder werden er nog PV's opgesteld wegens inbreuken op kinderbeveiligingssysteem, negeren inhaalverbod en drie bestuurders die het rode verkeerslicht voorbij reden.

Tenslotte wordt een minderjarige uitgenodigd tot het volgen van verkeersvormingsklassen. Zijn fiets had geen fietsverlichting.

Zaterdag omstreeks 16.00 uur belde een alerte wandelaar terecht de politie. Hij had immers een verdacht voertuig met vreemde nummerplaat opgemerkt die een aantal keer was gepasseerd in Kleitkalseide. Een interventieploeg kwam ter plaatse en zette de wagen aan de kant. Noch het voertuig, noch de inzittenden stonden geseind of waren gekend voor feiten. Verdere controle en zoeking in de wagen leverde niets op. De BIN werd even opgestart doch nadien terug geannuleerd.

Deze nacht omstreeks 03.00 uur stelde de ploeg een verkeersongeval vast in de Aardenburgkalseide. Een 54 jarige man uit Waarschoot stond te wachten voor de verkeerslichten op een vriend die hem volgde. Omdat hij die vriend niet onmiddellijk weer opmerkte reed hij achteruit om de rijbaan vrij te maken. Hierdoor kwam de wagen terecht in de gracht. Niemand werd gewond. De chauffeur legde een positieve ademtest af. De ademanalyse bedroeg 0,51 mg/l waardoor het rijbewijs werd ingetrokken voor de duur van 6 uur.

Deze morgen gleed een 60 jarige man door de gladheid van de sneeuw uit op het voetpad in de Stationsstraat. Hij werd licht gewond en met de dienst 100 overgebracht naar het AZ Alma voor verdere verzorging.

Overzicht feiten weekend
Zo 03.12.2017 - 12:56

Contacteer ons

Dringende politiehulp
101

Algemene informatie
050 72 71 70