Laatste nieuws

Online Loket politie

Politiezone LOWAZONE neemt digitaal opmeettoestel in gebruik.

 

Vanaf vandaag gaat de interventiedienst van de politiezone LOWAZONE (Lovendegem, Waarschoot, Zomergem, Nevele) op pad met een digitaal opmeettoestel. Dank zij dit GPS-gestuurd toestel kunnen de interventie inspecteurs voortaan snel en accuraat opmetingen verrichten bv. naar aanleiding van het vaststellen van een verkeersongeval. Eens terug op kantoor worden de digitale gegevens meteen ingelezen en omgezet naar een professionele schets.

Naast het aspect tijdswinst (op het terrein en op kantoor) en een kwaliteitsvolle schets als eindproduct, heeft dit toestel als bijkomend voordeel dat de weg na een ongeval sneller kan vrijgemaakt worden en dat de politie - indien nodig – op een eenvoudige en correcte wijze kan overgaan tot een wedersamenstelling.

De aankoop van dit GPS-gestuurd toestel kadert in een reeks van innovatieve voorstellen om de politiezone LOWAZONE verder te digitaliseren. Zo staan dit najaar - naast de ingebruikname van een nieuw kantoor in Zomergem in september - o.a. ook nog de aankoop van een mobiele ANPR (Automatic Number Plate Recognition) en mobile office op het programma. Met deze nieuwe toepassing zullen politiemedewerkers vanuit hun combi hetzelfde werk kunnen doen als van op hun computer in het politiekantoor.

Dankzij deze investeringen zal de politiezone LOWAZONE niet alleen efficiënter en sneller kunnen werken, maar wordt ook de dienstverlening aan de inwoners meteen naar een hoger niveau getild!

 img 2197

 

De burgemeester van Lovendegem, Zomergem, Waarschoot, de leden van het interventieteam die de opleiding volgde én de korpschef.

Verkeersopleiding in De Berenboot.

 

  

De medewerkers van de politiezone wensen u veilige eindejaarsfeesten toe.

 

Opgelet voor valse mails Windows (upgrade) !

Koop geen PaySafe Card naar aanleiding van deze valse mails.

 

Telefoonfraude?

Neem eens een kijkje op de website van de ombudsdienst voor telecommunicatie http://www.ombudsmantelecom.be

 

Vorige1234Volgende