Online Loket politie

We zoeken medewerkers! - http://www.jobpol.be/home/preview_monolingual/id/4770

 

Onze diensten zijn uitzonderlijk gesloten op 20 januari 2017.

 

Het centraal onthaal (Sportlaan 1 ZOMERGEM) is WEL OPEN in de voormiddag.

 


90 wordt 70


NIEUWE SNELHEIDSBEPERKINGEN VOOR VLAANDEREN.De snelheidsbeperking binnen bebouwde kommen (50 km per uur) wijzigt niet.


De maximale snelheid op autosnelwegen en op wegen met minstens 2 x 2 rijstroken met een fysische scheiding van de rijrichtingen blijft eveneens onveranderd.


Op de andere wegen wordt de maximale snelheid teruggebracht tot 70 km/uur, tenzij een verkeersbord C 43 een hogere snelheidsbeperking toelaat (tot maximaal 90 km/uur) of een lagere snelheidsbeperking oplegt.


Voor de weggebruiker is de boodschap: de borden verdwijnen maar de snelheid blijft behouden.

 

 

NIEUW POLITIEHUIS LOWAZONE INGEHULDIGD

Zeven jaar na de principiële beslissing om het voormalige rijkswachtgebouw aan de Sportlaan 1 in Zomergem grondig te verbouwen tot een eigentijds politiehuis, knipte minister van Justitie Koen Geens (CD&V) op vrijdagavond 2 december 2016 officieel het lintje door. Omdat het die avond eveneens de start was van de verkeersveilige nacht gaf het politiecollege het goede voorbeeld en koos men resoluut voor een alcoholvrije receptie!

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Alle bezoekers waren het er over eens: het gebouw mag gezien worden! Het resultaat van de grondige verbouwing is een modern ogend en tegelijkertijd praktisch politiegebouw met oog voor de actuele noden van de gebruikers. Bovendien werd grondig nagedacht over energiezuinigheid, duurzaamheid, veiligheid en ergonomie. De ruimtes zijn dan nog eens mooi afgewerkt met schitterende beelden van de politie en de regio, getrokken door cursisten van het volwassenenonderwijs in Mortsel.

In zijn toespraak zei minister Geens dat ‘technologie alleen maar aan belang zal winnen in de strijd tegen zware en minder zware criminaliteit’. De burgemeesters en de leden van de politieraad van de LoWaZoNe (Lovendegem, Waarschoot, Zomergem, Nevele) hebben die les zeker en vast begrepen. Met onder andere de komst van een digitaal vingerafdruksysteem en de mobiele werkplekken in de twee nieuwe combi's zal de zone voortaan nóg efficiënter kunnen werken.

LOKALE DIENSTVERLENING BLIJFT BEHOUDEN !

De ingebruikname van het nieuwe politiehuis in Zomergem doet geen afbreuk aan de bestaande dienstregeling binnen de andere wijkkantoren in Lovendegem, Waarschoot en Nevele. Zo kan je nog steeds de wijkinspecteurs contacteren via het algemeen telefoonnummer (zie hieronder) of tijdens de openingsuren (maandag en vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur / woensdag van 14.00 tot 17.00 uur). Uiteraard ben je ook welkom in het centrale onthaal in Zomergem of kan je een persoonlijke afspraak vragen met je wijkinspecteur.

Voor dringende zaken bel je evenwel zonder aarzelen (24/7) naar het noodnummer 101 / 112!


PRAKTISCH

Locatie                 Sportlaan 1 te 9930 Zomergem

Openingsuren   Elke werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur

Telefoon             algemeen > 09 240 74 00
wijk Zomergem > 09 240 74 90
wapendienst > 09 240 74 92
dringend ? 24/7 > 101 of 112

Digitaal                 mail > Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
website > lokalepolitie.be/5422
twitter > twitter.com/PZLowazone


ENKELE WEETJES

- Het nieuwe politiehuis is de centrale uitvalsbasis van de interventiedienst en de lokale recherche van de politiezone LoWaZoNe. Ook de wijkdienst van de gemeente Zomergem en een aantal ondersteunende diensten (ICT, kwaliteitscel, wapendienst) zijn er voortaan gehuisvest.

- Centraal gelegen > ideale uitvalsbasis voor interventies in de zone, goede bereikbaarheid voor de bezoekers van de wijk- en wapendienst.

- Milieubewust > zonnepanelen, groen dak, regenwaterrecuperatie, ledverlichting,…

- Kostprijs totaalconcept (gebouw, tuinaanleg,…) > ca 1.500.000 EUR.

- Oppervlakte > 1944 m² waarvan 682 m² bebouwd.

- Architectenbureau Lambda (Bart Van Laere / Barbara Peckstadt) en architectuur.be (Evelien Cabie).

- Uitvoering > Algemene ondernemingen Himpe nv.

 

Vorige123456Volgende