Gekraakt! Niet enkel je voordeur, maar ook je computer...

Op vrijdag 28 oktober vindt de actiedag '1 dag niet' plaats. Op deze dag bestrijdt de politie in België en Nederland de woningdiefstallen. In Evergem legt de politie dit jaar ook de nadruk op de gevaren van het internet.

In België worden dagelijks meer dan 200 woninginbraken gepleegd. Jaarlijks betalen we daardoor meer dan 350 miljoen euro aan sociale kosten. De politie organiseert daarom op vrijdag 28 oktober '1 dag niet'. Tijdens deze actiedag brengen de agenten, samen met de inwoners, de preventie van woningdiefstallen onder de aandacht. Het doel is om het aantal inbraken te verminderen door samen nieuwe initiatieven te bedenken. 28 oktober moet een dag zonder inbraken worden.

Veilig online

Naast de extra patrouilles, controles en bezoeken aan slachtoffers van diefstallen, focust Politiezone Assenede-Evergem zich dit jaar ook op het sensibiliseren van senioren en de gevaren van het internet en sociale media. Online valt immers heel wat informatie te rapen voor een inbreker.

Op vrijdag 28 oktober om 14 uur is er de gratis infosessie 'veilig online' in de raadzaal van Administratief Centrum Ertvelde (Marktplein 2). Je wordt er geïnformeerd over de gevaren van het internet en sociale media. Je krijgt bovendien een aantal tips van een diefstalpreventieadviseur. (Inschrijven zie onderaan).

Bij een verdachte situatie kan je steeds terecht op het noodnummer 101 of 112.

Win!

Tijdens het infomoment 'veilig online' maken drie aanwezige 55-plussers kans op een beveiligingspakket ter waarde van vijftig euro, omdat '1 dag niet' zich dit jaar focust op senioren in Evergem. Je kan inschrijven via tel. 09 257 00 10 of via het Digitaal Loket op www.evergem.be/politie tot donderdag 20 oktober. Iedereen is welkom. Deelnemen is gratis.

Info

Politiezone assenede-evergem

09 257 00 10

politie@assenede-evergem.be

www.politie.assenede-evergem.be