De zomer BOB campagne is gestart!

De nieuwe zomereditie van de BOB-campagne loopt vanaf vrijdag 03/06 tot en met maandag 29/08. Het BIVV, de Belgische Brouwers, Assuralia, de drie gewesten en de politie slaan de handen in elkaar om van deze editie een succes te maken. Dit keer luidt de slogan 'Nul op? Bedankt BOB!' Steden en gemeenten zullen actief betrokken worden bij deze campagne.

Dit met gepersonaliseerde BOB-affiches die ze kunnen aanmaken, met daarop de naam van hun stad of gemeente. Er zullen tevens 2 verschillende BOB-sleutelhangers verspeid worden. Enerzijds de klassieke BOB-sleutelhanger die gebruikt kunnen worden voor de alcoholcontroles tijdens de zomermaanden. Anderzijds een tricolore sleutelhanger die enkel gebruikt zal worden tijdens het 'weekend zonder alcohol'. Dit 'weekend zonder alcohol' wordt georganiseerd in de periode van 10/06 (18u) tot en met 13/06 (06u). Gedurende dit weekend wordt er voor de alcoholcontroles een verhoogde inspanning gevraagd van federale en lokale politiediensten.

Ook wij zullen dus een inspanning doen om de geplande alcoholcontroles zo goed mogelijk uit te voeren. Daarnaast zullen we ook inzetten op preventie. Zo worden de infopanelen in het onthaal aangepast, wordt de actie vermeld op onze website en zal ook het ISISbord de burger herinneren aan de BOB-campagne.