Politie beloont de zwakke weggebruiker

Op maandag 25 januari 2016 vroeg in de morgen werden door de politiezone Assenede-Evergem acht medewerkers ingezet om in het centum van Ertvelde de fietsverlichting te controleren.

Inderdaad, de fietser zonder licht kreeg een bekeuring, maar belangrijker was dat de fietser die volledig in orde was een kleine attentie kreeg.

Op de vier hoeken van de rotonde in Ertvelde stond een team van de politiezone om alle fietsers te laten stoppen en zij die in orde waren, mochten een geschenkje kiezen. Dit bestond uit fietsverlichting, spaakreflectoren, een fluorescerende armband, fluorescerende sleutelhanger,...

In totaal werden 58 fietsen gecontroleerd. 55 fietsers waren volledig in orde en kregen een attentie. Drie waren echter in overtreding door geen werkende fietsverlichting te hebben. De tevredenheid bij de politie is aanwezig, want er werd vastgesteld dat het merendeel van de fietsers zorgt dat ze in orde zijn. Ook heel wat fietsers waren drager van een fluorescerend hesje, een fluorescerende boekentasovertrtek en ja, zelfs de fietshelm was vaak te zien.

Hiermee wil de politiezone Assenede-Evergem het belang van de zichtbaarheid van de fietser in het verkeer sterk benadrukken. Dit is zeker geen éénmalige actie. Zij kadert bovendien in een actieplan, dat loopt van september 2015 tot februari 2016. In die periode werden preventieve fietscontroles uitgevoerd in scholen, zijn er repressieve controles, worden verkeersklassen ingericht,...