Grote belangstelling voor de opleiding "gemachtigd opzichter"

Op dinsdag 29 september 2015 werd de eerste opleiding van dit schooljaar "gemachtigd opzichter" gegeven. 39 leerkrachten, ouders,... waren aanwezig om de opleiding te volgen en daarna als gemachtigd opzichter aan de schoolpoort te staan.

De veiligheid van de schoolkinderen is zowel voor (groot-)ouders, leerkrachten en politie heel belangrijk. Daarom heeft de politie in haar verkeersplan de idee om tegen 2017 aan elke schoolpoort een gemachtigd opzichter te voorzien. De scholen werken daar heel goed aan mee en tonen hun enthousiasme. Ook de mensen die de opleiding volgden, willen een meerwaarde betekenen aan de schoolpoort.



Dit betekent natuurlijk niet dat de politie geen schooltoezicht meer zal verrichten. Het is de bedoeling om aan de schoolpoort een gemachtigd opzichter te hebben die instaat voor het veilig oversteken van de kinderen en de politie zal in de toekomst meer energie steken om waakzaam te zijn op de schoolroutes. De schoolroutes zijn minstens even belangrijk als de schoolpoort. Hier zie je ook vaak de gevaarlijkste toestanden en gebeuren ook meer ongevallen dan aan de schoolpoort zelf.



Vandaar dat het nuttig is om de krachten te bundelen en als politiedienst samen te werken met externe partners om de veiligheid van onze schoolkinderen zo optimaal mogelijk te maken. Dit kan er in de toekomst ook voor zorgen dat (groot-)ouders vlugger kun (klein-)kinderen te voet of met de fiets naar school laten gaan als ze weten dat de schoolpoort en de schoolroute zo veilig mogelijk wordt gemaakt. Dit heeft dan hopelijk als resultaat dat er minder auto 's in de schoolomgeving komen wat het aangenamer en veiliger maakt.



Na de opleiding, die bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte, werden de getuigschriften uitgereikt door de burgemeester van Assenede, die het politiecollege van de politiezone Assenede-Evergem vertegenwoordigde. Elke deelnemer ontving eveneens een oranje fluorescerend hesje met op de rug het opschrift "gemachtigd opzichter" en een driekleurige armband, die een onderdeel is van de wettelijke uitrusting van een gemachtigd opzichter.