Opgelet voor frauduleuze e-mails!

Politiezone Assenede-Evergem kreeg melding dat er momenteel frauduleuze e-mails circuleren van Total Belgium die een aanlokkelijke voorstel bevatten met bedragen die oplopen tot 850 euro. Deze e-mails zijn in geen geval uitgaande van Total Belgium zelf, maar vallen onder oplichting. Ga dus in geen geval in op het aanbod!

De oplichters doen de ontvangers geloven dat ze een cadeaubon met een waarde tot 850 euro kunnen winnen. Om daarvoor in aanmerking te komen, moeten ze antwoorden op drie vragen, en vervolgens een 0900-nummer te bellen. Naar dat nummer bellen kost 18 euro/minuut. Drie minuten bellen kost dus al gauw 54 euro.

Total raadt consumenten aan om op te letten voor mails waarin de naam of het logo van Total voorkomt, of een afbeelding die naar een van de bedrijfsactiviteiten verwijst. Het bedrijf vraagt na te kijken of het e-mailadres van de verzender de vorm email@campaigns.total.be heeft. Als dit niet het geval is, heb je te maken met oplichterij en raadt men aan deze e-mail te vernietigen en online klacht in te dienen op de website van FOD Economie. De link daar naartoe kan je HIER vinden.

Dergelijke oplichting komt bovendien niet enkel in naam van Total Belgium voor, maar kan gebeuren in naam van alle mogelijke bedrijven. Ga dus, vooraleer je zou ingaan op dergelijk aanbod, steeds de waarachtigheid na van de e-mail! Dit kan onder andere door te letten op correct taalgebruik en het e-mailadres van de afzender. Neem bij twijfel steeds eerst eens contact op met het desbetreffende bedrijf via contactgegevens, die je bij voorkeur niet in diezelfde e-mail hebt gevonden.