Nieuwe aankoop in de politiezone Assenede-Evergem

De politiezone Assenede-Evergem draagt 'preventie' hoog in het vaandel. Sinds vele jaren maken ze ook gebruik van LED-snelheidsborden en signalisatieaanhangwagens. Deze gebruiken ze vooral om op een preventieve wijze de burger/weggebruiker te duiden op een gevaar, een snelheidsbeperking, een evenement, een wegomlegging,... maar ook voor diefstalpreventie, de aankondiging van een preventieve actie, enzomeer.

Heden is een nieuwe signalisatie-aanhangwagen aangekocht en geleverd, waarmee we de preventieve aanpak verder zetten. Deze signalisatiewagen kan verder ook snelheidsmetingen uitvoeren, waarmee we een analyse kunnen maken hoe verkeersveilig of -leefbaar een bepaalde straat is.



De laatste tijd worden we nochtans geplaagd door vandalisme aan onze preventieve borden, wat uiteraard resulteert in het besteden van een flink budget van onze begroting voor herstellingen. Jammer genoeg kunnen we dat geld dan niet spenderen aan ander nuttig materiaal ten behoeve van de veiligheid in onze politiezone.



De nieuwe signalisatie-aanhangwagen zal vlug ingezet worden. We hopen uiteraard dat hij gespaard blijft van vandalenstreken. Zo ' n toestel kost namelijk al vlug tussen de 20.000 en de 25.000 euro !