(On)gewenst bezoek?

In verschillende politiezones werden diverse inwoners reeds slachtoffer van diefstal door een persoon die aanbelde en zich kenbaar maakte als iemand die werken aan het uitvoeren is aan nutsvoorzieningen of als politie inspecteur. Eénmaal binnen stelen dergelijke bedriegers o.m. juwelen, cash geld,...

De politiezone Assenede/Evergem raadt iedereen aan voorzichtig te zijn. Medewerkers van de watermaatschappij, Eandis of politiepersoneelsleden kunnen zich steeds kenbaar maken met een dienstkaart of badge. Bovendien dragen deze medewerkers vaak een herkenbaar uniform. Bij twijfel kan je ook eerst bellen naar de maatschappij zelf en vragen of zij op de hoogte zijn van de komst van één van hun medewerkers. Doe dit het best voor u de persoon daadwerkelijk binnen laat.

De politie vraagt ook om verdachte personen meteen te signaleren via 101. Werd u slachtoffer van dergelijke diefstal? Heeft er zich een vreemd persoon komen aanmelden aan uw deur? Verzamel dan zo veel mogelijk gegevens van de persoon die komt aanbellen : een persoonsbeschrijving, een naam, de nummerplaat van het voertuig waarmee hij zich verplaatst,... Eventueel kan hiervoor gebruik gemaakt worden van de "identificatiekaart verdachten (pdf, 182 KB)"