Veiligheidsmonitor in de politiezone Assenede-Evergem.

Vanaf 20 maart 2018 zullen 1400 inwoners van de politiezone Assenede-Evergem gevraagd worden om deel te nemen aan de veiligheidsmonitor. Dit gebeurt aan de hand van het invullen van een enquête.

De veiligheidsmonitor is een tweejaarlijkse bevraging van de burgers van de politiezone over verscheidene onderwerpen die betrekking hebben op 'veiligheid'. Potentiële deelnemers werden geselecteerd aan de hand van een statistische toevalssteekproef. Er wordt gepeild naar het onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, slachtofferschap, kwaliteit van de werking van de lokale politie, preventie,…

Dit is een initiatief van de FOD Binnenlandse Zaken in samenwerking met de politie en de lokale besturen.

De burger zal de enquête kunnen invullen op een naar hen toegestuurd formulier of via internet met behulp van een toegangscode. Deze bevraging loopt tot eind april 2018. Begin 2019 worden de resultaten verwacht, die geïntegreerd zullen worden in de verschillende beleidsplannen. Het is immers de bedoeling om "graag" rekening te houden met het standpunt van onze burgers over veiligheid en de werking van de lokale politie. De mening van de burger is van groot belang !

Uiteraard is dit geen initiatief voor de politiezone Assenede-Evergem alleen, maar worden deze bevragingen gedaan in meerdere politiezones.