Nieuwe fase afrittencomplex E17-N60 vanaf 25/02

Do 21.02.2019 - 12:56
E17

Op 21 en 22 februari worden er voorbereidende nachtwerken uitgevoerd op de E17. Hierdoor zal er tussen 21 uur en 6 uur geen verkeer mogelijk zijn van Kortrijk richting Antwerpen. Dit verkeer wordt omgeleid via de N60.

Vanaf 25 februari start opnieuw een fase met hinder voor het verkeer op de N60. De aannemer werkt dan op de N60 in de richting van Gent: heraanleg wegdek N60, sanering van brug over de E17 (brughelft richting Gent), bouw helft van nieuwe rotonde, aanleg carpoolparking. Deze fase duurt tot juni, dan starten dezelfde werken in de rijrichting Oudenaarde.

Meer info op de website van wegenenverkeer.

Bouw nieuw hoofdcommissariaat moet volgend jaar starten

Ma 28.01.2019 - 15:25
Weefstraat

Als alles volgens plan verloopt, start in de loop van 2020 de bouw van het gloednieuw hoofdcommissariaat van de politiezone Schelde-Leie. De politie zal zoals bekend van De Pinte naar Nazareth verhuizen.

Over het nieuwe gebouw wordt al jaren gepraat, maar vrijdagavond kwam korpschef Pascal Maes tijdens zijn nieuwjaarsspeech voor het eerst op de proppen met een geschatte timing. "Vijf geselecteerde firma's hebben de tijd tot eind mei om een eerste offerte uit te werken", legde Maes uit. "In de maanden die daarop volgen, worden hun voorstellen beoordeeld op functionaliteit, duurzaamheid, architectuur, budgetcontrole en planning. Het plan is om in het najaar van 2019 de nieuwbouw te gunnen aan de firma die het best scoort. Als alles volgens plan verloopt, kunnen we onze eerste steen leggen in 2020."

Lees meer →

Nieuwjaarswensen van de korpschef

Vr 25.01.2019 - 11:42
Korpschef

Gisteravond 25 januari vond onze nieuwjaarsreceptie plaats, samen met onze partners en het bestuur van de politiezone Schelde-Leie. In zijn nieuwjaarstoespraak kon de korpschef mooie jaarresultaten aankondigen (29% minder inbraken! 9% minder verkeersongevallen!). Daarenboven wordt het een spannend jaar voor onze politiezone. De gunning van onze nieuw hoofdcommissariaat én het volgende zonaal veiligheidsplan worden de twee grootste uitdagingen voor 2019. Niet eenvoudig, met de steeds krapper wordende bezetting én de steeds hoger gespannen verwachtingen waar elke politiekorps mee kampt.

Lees hieronder de volledige nieuwjaarsspeech van hoofdcommissaris Pascal Maes, korpschef politiezone Schelde-Leie...

Lees meer →