Samen tegen zwerfvuil en sluikstort

Vr 05.07.2019 - 12:00
Mooimakers

Zwerfvuil en sluikstort behoren tot de grootste ergernissen van onze inwoners. In de strijd voor een propere buurt draagt ook de politie haar steentje bij. Milieu-inbreuken worden door ons vastgesteld op basis van een klacht of melding. Van inwoners, maar ook via andere diensten. Zo doen IVM (afvalintercommunale) en de containerparken beroep op de politie om overtreders te identificeren bv. aan de hand van camerabeelden, een opgemerkte nummerplaat, buurtonderzoek,…

In 2018 werden er 44 overtreders beboet in onze politiezone, het merendeel in Gavere. Dit jaar staat de teller momenteel op 27, waarvan de helft in Nazareth. Meestal voor zwerfvuil en sluikstorten, maar ook bodemverontreiniging, geluidshinder, afvalverbranding,… worden aangepakt. Naargelang de ernst en impact worden ze dan bestraft met een proces-verbaal of een gemeentelijke administratieve sanctie (GAS).

Lees meer →

1ste helft 2019: 5% minder ongevallen!

Wo 03.07.2019 - 9:15
VKO 2019 1ste helft visual

Goed nieuws: voor het tweede jaar op rij zien we in de eerste helft van het jaar een daling van de verkeersongevallen. Ook vallen er (gelukkig!) geen doden te betreuren.

De grootste daling in vergelijking met vorig jaar zien we in Gavere. Hoewel daar procentueel gezien de meeste gewonden vielen in de eerste helft van 2019 (35%).

Lees meer →