Inbrekers opgepakt in Gavere

Op vrijdag 17 november, omstreeks 18u20, kreeg de interventiepolitie van Schelde-Leie een melding van een poging tot inbraak in de Kriephoekstraat in Gavere. Bij aankomst bleek dat inbrekers hadden getracht om in twee woningen in te breken. Bij één van de inbraakpogingen ging het alarm echter af en ze sloegen op de vlucht.

Het buurtinformatienetwerk werd opgestart en de politie organiseerde een zoekactie in de buurt, ondersteund door de verkeersploeg van politiezone Schelde-Leie, een helikopter van de federale politie en de collega's van de politiezones Regio Rhode & Schelde en Deinze-Zulte.

Een alerte inwoner spotte later de verdachten in de Borgwalstraat in Gavere, waar ze een aanhangwagen aan het verplaatsen waren. Dankzij deze snelle tip kon de politie een tweetal uur later de verdachten opsporen in de Trekweg in Merelbeke, twee Albanese mannen van 29 en 41 jaar. Ze werden gearresteerd en verhoord. Verder onderzoek kon hen linken aan de inbraken eerder die avond.

De verdachten werden op 18 november 2017 voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent en aangehouden. Ze verschijnen woensdag 22 november 2017 voor de raadkamer in Gent die zal beslissen over hun verdere aanhouding.