Verslag politieraad 19 juni 2017

Openbaarheid van bestuur vereist dat de politieraad zijn verslag publiceert. Dit zijn de agendapunten die in openbare zitting aan bod kwamen in de politieraad van 19 juni 2017.

  1. Ontslag politieraadslid. Politieraadslid Ferry Comhair neemt ontslag uit de politieraad.
  2. Eedaflegging opvolgend raadslid. Mevrouw Jeanine Maes legt de eed af als opvolger van de heer Ferry Comhair.
  3. Goedkeuring verslag van de vorige politieraad. Het verslag wordt eenparig goedgekeurd.
  4. Jaarrekening 2016. De jaarrekening 2016 wordt vastgelegd door de politieraad.
  5. Goedkeuring van de wijze van gunnen - Vervanging van GSM's en fototoestellen door smartphones. Voor de vervanging van de GSM's en fototoestellen werd de raming van 23.000 euro goedgekeurd voor de aankoop van smartphones. Er zal een beroep worden gedaan op de overheidsopdracht van FORCMS. Deze uitgave wordt aangerekend op art. 330/744-51, waar voldoende budget is voorzien voor het mobiele werken.
  6. Goedkeuring van de wijze van gunnen - Operationele leasing van een interventievoertuig - vervanging van een geaccidenteerd voertuig. Het bestek met nr. 2017/4 wordt goedgekeurd voor de operationele leasing van een interventievoertuig en zal als een open offerteaanvraag worden gepubliceerd.
  7. Goedkeuring van de wijze van gunnen - Aankoop van uniformbroeken en hemden. Voor de aankoop van uniformhemden en -broeken, zal een beroep worden gedaan op de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Het bestek met nr. 2017/05 wordt goedgekeurd.
  8. Goedkeuring van de wijze van gunnen - Aankoop van 5 laptops in het kader van SPE (Secure Productive Enterprise). Om mee te kunnen stappen in het verhaal van SPE, dient de politiezone 5 laptops aan te kopen. De raming van 6.500€ wordt goedgekeurd. Deze uitgave wordt aangerekend op art. 330/744-51, waar voldoende budget is voorzien voor het mobiele werken.
  9. Vacantverklaring - Vervanging van één inspecteur, basiskader voor de lokale recherchedienst. Na bijna 2 jaar afwezigheid van lange duur wegens persoonlijke aangelegenheden, heeft een inspecteur van lokale recherchedienst, ontslag genomen.
  10. Vacantverklaring - Vervanging van een niveau B, gespecialiseerd ambt, boekhouder. De plaats van boekhouder, niveau B, kan vacant verklaard worden onder de opschortende voorwaarde dat de vorige boekhoudster haar ambt neerlegt.
  11. Vacantverklaring - Vervanging van één inspecteur, basiskader, interventiepolitie. Eén inspecteur van de interventiepolitie gaat naar een andere zone en om deze reden kan de vacantverklaring aan de politieraad worden voorgelegd.
  12. Jaarverslag 2016. De korpschef stelt het jaarverslag voor.
  13. Convenant tussen de provincie Oost-Vlaanderen en de politiezone Schelde-Leie betreffende de opleidingen aan de Politieacademie. Het convenant betreffende de aanrekeningen van de opleidingen in de Oostvlaamse Politieacademie, wordt goedgekeurd.
  14. Stand van zaken dossier huisvesting. De politieraad wordt ingelicht dat de aankoopakte op 15 juni werd ondertekend. De aankoop van de grond werd goedgekeurd in de politieraad van 21 februari 2017.