Verdachten overval optieker Eke gevat

Gisterenavond omstreeks 18u30 kwamen twee mannen een optiekzaak gelegen aan de Steenweg in Eke (Nazareth) binnen. Beide mannen droegen een bivakmuts en waren gewapend: één man met een pistool, de andere met een mes. Ze bedreigden de uitbater en vroegen om hen alle waardevolle zaken mee te geven. Een van de verdachten hield de uitbater onder schot. De verdachten verlieten de winkel en vluchtten te voet weg.

Een eerste verdachte kon kort na de feiten worden opgepakt in de Guillaume Delmeirelaan, toen hij samen met zijn kompaan uit een tuin van een woning kwam gelopen. Hij werd door een politieman van PZ Schelde-Leie, die toevallig voorbij jogde, tegengehouden tot de interventieploeg ter plaatse kwam en kon oppakken. Het betreft een 34-jarige man uit Lievegem.

De tweede verdachte kon ontkomen en werd achtervolgd door een getuige. In de Johan Daisnestraat werd de getuige door de verdachte bedreigd met een wapen. Hij kreeg ook een slag met een voorwerp, vermoedelijk een bijl, waardoor hij gewond raakte. De tweede verdachte kon kort nadien opgepakt worden door de politie. Het betreft een 36-jarige man uit Nazareth. Zowel het mes (een cuttermes) als het pistool (een alarmpistool) werden aangetroffen in de buurt.

Beide verdachten werden gearresteerd en zullen op vordering van het parket worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Het parket vraagt hun aanhouding.