Tussenstand inbraken: daling 5%

Eind augustus klokten we af op 88 inbraken in onze politiezone (incl. pogingen). Dat is een daling met 5% in vergelijking met vorig jaar. Sinds 2016 mogen we zelfs van een kleine halvering spreken (157 op 31 augustus)!

Vooral in De Pinte zien we een spectaculaire daling: van 26 naar 11 (waarvan 7 beperkt bleven tot een poging).

In Sint-Martens-Latem zien we daarentegen een stijging van 34 naar 43 (waarvan 19 pogingen). Deze is grotendeels toe te schrijven aan een inbrekersbende die begin dit jaar voor een piek zorgde. De bende werd intussen gevat en verschijnt binnenkort voor de rechtbank.

Het aantal inbraken in Nazareth en Gavere bleef stabiel.

Mogen we voorzichtig optimistisch zijn? Ja, want de inbrakencijfers zijn nog nooit zo laag geweest in onze politiezone sinds 2010. Nee, want we merken elk najaar in de donkere maanden een 'inhaalbeweging'.

De grote inspanningen die we samen - politie én inwoners - de laatste jaren tegen inbraken leverden, werpen hun vruchten af. De BIN's, ANPR-camera's, ons gespecialiseerd Team Inbraken, inbraakpreventieadvies, afwezigheidstoezicht,… stuk voor stuk ontmoedigen ze ongewenste gasten. Bovendien is er ook de nationaal dalende trend in het aantal inbraken, waarvan wij in onze politiezone meeprofiteren.

Duimen dat deze trend zich verder zet!