Vergeet de eerste verdieping niet!

Omdat de gelijkvloerse verdiepingen van woningen steeds beter beveiligd zijn, trachten inbrekers vaker via de eerste verdieping in te breken. Ze maken daarbij dankbaar gebruik van materiaal dat rond de woning voor het grijpen ligt, zoals losliggende ladders, tuinmeubelen, gereedschap uit het tuinhuis, losliggende stenen,… Via de eerste verdieping trachten ze bewakingscamera's, een alarm of extra vergrendeling te omzeilen. Ze geraken zo ook snel bij hun favoriete buit, de juwelen die mensen meestal in hun slaapkamer verstoppen.

Wat kan je doen?

  • Investeer in goede sloten, op de beneden én bovenverdieping. Daarmee verminder je de kans op inbraak het sterkst.
  • Als je dan toch investeert in een alarm, voorzie dit dan ook op de bovenverdieping.
  • Verlaat je de woning, sluit dan alle ramen - ook deze op kiepstand - en haal vliegenramen weg. Extra sloten kunnen het verschil maken.
  • Laat geen ladder of tuingereedschap rondslingeren. Berg ze slotvast op.
  • Berg ook tuinmeubelen op. Inbrekers kunnen makkelijk op de eerste verdieping geraken door ze op te stapelen.
  • Leg waardevolle voorwerpen op een atypische plaats, uit het zicht en bij voorkeur in een kluis.

Maak nu een afspraak met onze preventieadviseur

Voorkomen is beter dan genezen. Elke inwoner van onze politiezone kan een beroep doen op diefstalpreventieadvies, gratis en vrijblijvend. Onze preventieadviseur komt langs en maakt een lijst op met acties om je woning beter te beveiligen. Het is een misvatting dat inbraakbeveiliging veel geld kost. Met eenvoudige ingrepen kan je al een heel verschil maken. En voor de meer prijzige maatregelen kan je in De Pinte, Nazareth en Sint-Martens-Latem een gemeentepremie verkrijgen.

Ik vraag preventieadvies aan