Veilig internet voor kinderen

Internet is er voor alle leeftijden. Iedereen surft op de golven van het world wide web...Maar niet iedereen kan de stroom van gegevens die op hem of haar afkomt, juist inschatten. Daarom moeten kinderen en jongeren in hun internetgebruik begeleid worden. Ook ouders kunnen hun kind leren hoe het op een veilige en verantwoorde manier kan gebruik maken van internet.

Child Focus ontwierp omtrent dit "hot item" een website, namelijk Clicksafe.

De website richt zich op vier doelgroepen:

  • Kinderen: De kleinsten onder ons vinden hier spelletjes, verhaaltjes en tips die hen op een speelse manier leren hoe ze met bepaalde situaties op het internet kunnen omgaan.
  • Jongeren: Dit gedeelte van de website richt zich op jongeren. Heikele onderwerpen zoals cyberpesten, verdachte chatters en seks op het internet worden op een hippe manier behandeld, zonder belerend te zijn.
  • Ouders: Kinderen en jongeren vinden het internet fantastisch. Ze chatten, gamen en surfen dat het een lieve lust is. Ouders maken zich vaak zorgen en zijn soms bang voor de risico's die het met zich meebrengt. Op deze site vindt u heel wat informatie over hoe als ouder met het internet kan omgaan. Hoe u het integreert in uw opvoeding en aan uw kinderen.
  • Professionelen: Hier kunnen leerkrachten, zorgverleners, enz. terecht als ze materiaal nodig hebben omtrent het onderwerp.
Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 09 363 71 71.