Politie Regio Rhode & Schelde neemt deel aan controleactie ‘GOLIATH’

In de nacht van zaterdag 21 september op zondag 22 september nam de politiezone Regio Rhode & Schelde deel aan de grote controleactie 'GOLIATH' in Oost-Vlaanderen. Deze grootschalige actie is in de eerste plaats gericht vooral gericht naar inbraken en vermogensgerelateerde misdrijven en in de tweede plaats naar (verkeers)criminaliteit in het algemeen.

Tijdens dergelijke controles worden middelen en personeel van zowel de lokale als de federale politie gezamenlijk en gemengd ingezet en specifiek gericht op de verkeersassen waarop rondtrekkende daders zich voortbewegen. Het doel is langs de ene kant ontradend werken naar potentiële daders, of als het kan hen op heterdaad kunnen betrappen, en anderzijds het veiligheidsgevoel van de bevolking te verhogen.

Resultaten:

  • Onze ploegen controleerden 100 voertuigen en 40 personen.
  • 3 personen werden betrapt met drugs bij zich, 9 bestuurders reden onder invloed (waarvan 3 onder invloed van drugs en 6 onder invloed van alcohol).
  • Daarnaast stelden we verschillende andere verkeersinbreuken vast. Eén persoon had geen geldig rijbewijs en 2 personen waren niet verzekerd.
  • Het parket trok 4 rijbewijzen in en 5 rijbewijzen werden voor 3 tot 6 uur ingehouden. Men nam 2 voertuigen in beslag.
  • Er werden twee processen-verbaal inzake bezit van verdovende middelen opgesteld.

Foto: Kristof Pieters (archief)