Politie Regio Rhode & Schelde neemt deel aan controleactie ‘Goliath’

In de avond en nacht van vrijdag 14 juni op zaterdag 15 juni 2019 tussen 18.00 en 02.00 uur nam ook onze zone deel aan de politieactie "Goliath" in Oost-Vlaanderen. Deze actie was vooral gericht naar inbraken en vermogensgerelateerde misdrijven.

Tijdens dergelijke grootschalige controles worden middelen en personeel van zowel de lokale als de federale politie gezamenlijk en gemengd ingezet en specifiek gericht op de verkeersassen waarop rondtrekkende daders zich voortbewegen. Het doel is langs de ene kant ontradend werken naar potentiële daders, of als het kan hen op heterdaad kunnen betrappen, en anderzijds het veiligheidsgevoel van de bevolking te verhogen.

Resultaten:

Afgelopen vrijdagnacht werden 13 personen betrapt met drugs bij zich, 11 mensen waren op te sporen, 9 bestuurders reden onder invloed (waarvan 3 onder invloed van drugs en 6 onder invloed van alcohol). Er werden in totaal 543 wagens gecontroleerd.

Ook werden er verschillende verkeersinbreuken vastgesteld. Zo reden er 9 personen onder invloed (3 onder invloed van drugs en 6 onder invloed van alcohol). Twee personen hadden geen geldig rijbewijs, 3 personen waren niet verzekerd en 3 personen waren niet in orde met de technische keuring. Het parket trok 3 rijbewijzen in en 3 rijbewijzen werden voor 3 tot 6 uur ingehouden.

Deelnemende politiezones:

Aalst, Aalter, Berlare/Zele, Buggenhout/Lebbeke, Deinze/Zulte/Lievegem, Erpe-Mere/Lede, Gent, Kruibeke/Temse, Lokeren, Regio Rhode & Schelde, Schelde/Leie, Sint-Niklaas, Vlaamse Ardennen en Waasland-Noord.

Diensten van de Federale Politie:

Centrale diensten: Luchtsteun, Hondensteun en het Technisch Steunteam

Oost-Vlaamse afdelingen: het Interventiekorps, het Communicatie en Informatiecentrum en het Arrondissementeel Informatiekruispunt van de Coördinatie- en Steundirectie, de Scheepvaartpolitie, de Spoorwegpolitie en de Wegpolitie.