Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

Na het overdonderende succes van de vorige jaren, slaan De DrugLijn en de Stichting tegen Kanker weer de handen in elkaar voor een nieuwe 'Tournée Minérale'. De campagne roept alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, 28 dagen 'nee' te zeggen tegen alcohol.

Alcohol: geen onschuldig product

Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten, voor velen maakt het deel uit van de routine. Toch zijn er heel wat risico's aan verbonden. Alcohol heeft, ook als je weinig drinkt, invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen.

Op je gezondheid

Schrijf je dus in en drink een maand lang geen alcohol. Je lichaam krijgt zo de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie. Daar zijn voordelen aan verbonden: sommige mensen slapen beter, anderen hebben meer energie, je werkt ermee aan een gezonder gewicht… Veel deelnemers voelen zich gewoon beter in hun vel.

Februari zonder alcohol

Februari wordt opnieuw de alcoholvrije maand. En wat voor één! Surf naar www.tourneeminerale.be en daag vrienden uit, ga naar een Tournée Minérale-evenement (of laat weten dat je er zelf één organiseert) of ontdek heerlijke recepten.

Indien je vragen hebt of bezorgd bent over jouw alcoholgebruik, contacteer Drugpunt Rhode-Schelde op rhode-schelde@drugpunt.be of 0473/656595(4).