Politie controleert extra op fietsverlichting

Ook dit najaar zet onze politiezone extra in op fietscontroles. Deze acties noemen we 'Zwarte Piet' en richten zich specifiek op de controle van fietsverlichting. De controleperiode loopt tot eind februari 2019.

Al onze medewerkers besteden nu extra aandacht aan je fietsverlichting en zullen verbaliseren waar nodig. De verkeersdienst zal daarenboven bijkomende controles uitvoeren op locaties waar veel fietsers passeren (aanrijroutes naar scholen, stationsbuurt, sporthallen, ...).

Is jouw fiets in orde? Tijdens de donkere maanden is het uiterst belangrijk dat fietsers goed zichtbaar zijn. Zo zijn een fluohesje en goede fietsverlichting een must voor elke fietser die zich veilig wil verplaatsen. Wij raden alle fietsers aan, in het belang van de eigen veiligheid, om hun fiets in orde te stellen.

Wat zijn nu de gevolgen als je niet in orde bent? Als beide lichten niet werken, kan je een onmiddellijk inning van 58 euro verwachten. Heb je een technisch defect aan de verlichting, zal je een waarschuwing krijgen. Dit betekent dat de politie je tijd geeft om het euvel te verhelpen. Je dient je dan met de herstelde fiets aan te bieden voor controle.