26 oktober: 1 dag niet

1dagniet logo

Eind oktober schakelen we weer over naar het winteruur, traditioneel het begin van de donkere maanden. In die periode wordt er ook steeds een systematische stijging van het aantal inbraken vastgesteld. Daarom is het belangrijk om de inbraakpreventie nog eens extra in de kijker te plaatsen. Dit gebeurt onder meer door de landelijke actie '1 dag niet'.

Deze campagne wil burgers bewust maken van hun eigen preventierol in de strijd tegen woninginbraken. Ook de politiezone Regio Rhode & Schelde organiseert preventie-initiatieven in het kader van '1 dag niet': zo zullen bestuurders tijdens verkeersacties anti-diefstal tips meekrijgen en brengen we onze diefstalpreventieadviseurs extra onder de aandacht.

Elke inwoner van onze politiezone kan een beroep doen op diefstalpreventieadvies, gratis en vrijblijvend.

Wat houdt dit in?

  • Controle van het bestaande hang- en sluitwerk op ramen, deuren, poorten, daken, keldergaten, ventilatieroosters,…
  • Tips om dankzij eenvoudige en goedkope ingrepen een betere beveiliging te bekomen.
  • De beoordeling van de diefstalpreventieadviseur is onafhankelijk en objectief: het staat je achteraf volledig vrij hoe en in welke mate je jouw woning beveiligt tegen inbraken.

Je kan het gratis diefstalpreventieadvies online aanvragen via dit formulier. Neem voor meer informatie contact op met de preventiedienst op het commissariaat Destelbergen of mail naar pz.rhodeschelde.slb@police.belgium.eu.