Golf van inbraken in onze politiezone

De voorbije weken werd onze politiezone geteisterd door heel wat inbraken in woningen. Naast tal van effectieve inbraken waren er ook verschillende pogingen. De inbrekers hadden het vooral gemunt op juwelen, geld en elektronische apparaten (computermateriaal, laptop, gsm, TV, ...). Ze konden verschillende woningen betreden door een raam of deur te forceren of een venster in te slaan. Er werd ook materiaal uit verscheidene tuinhuizen gestolen.

De politie wil dan ook waarschuwen om de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen en waardevolle zaken (bv. juwelen) en geld niet op de meest gebruikelijke plaatsen op te bergen, zoals de bad- of slaapkamer. Wie weg is kan een bewoonde indruk suggereren door 's avonds een licht te laten branden en eventueel met een timer te werken. Ook een alarmsysteem schrikt mogelijke inbrekers af.

We verwijzen graag nog eens naar heel wat nuttige informatie op onze website. Klik hiervoor op de rubriek 'vragen' waar u extra informatie vindt over het afwezigheidstoezicht, alarmen, buurtinformatienetwerk (BIN) en preventie.