Op reis? Vraag afwezigheidstoezicht aan!

Vertrek je op reis of verlaat je voor een langere periode je huis? Dan kan je als inwoner van de politiezone Regio Rhode & Schelde bij jouw politie gratis 'afwezigheidstoezicht' aanvragen.

De patrouilles nemen dan je woning op in hun toezichtlijst en controleren tijdens een rondgang of alles in orde is rond je woning. Dit kan zowel overdag als 's nachts zijn.

Indien er onregelmatigheden vastgesteld worden, verwittigen wij een door jou aangeduide vertrouwenspersoon die eventueel maatregelen kan treffen in afwachting van je thuiskomst. Deze service van onze politiezone is volledig gratis.

Hoe je afwezigheidstoezicht aanvraagt lees je hier. Voor je op reis vertrekt kan je misschien wat tips gebruiken uit de brochures 'Checklist voor ik vertrek' en 'Beveilig uw woning'. Ook die vind je op de pagina van het afwezigheidstoezicht. Hierin vind je veel informatie over inbraakbeveiliging. Heb je verder nog vragen, dan kan je die stellen aan de preventiedienst van de politiezone op het nummer 09 363 72 72.

Wij wensen je alvast een deugddoende vakantie toe!