schoolbezoek-nov201420 november 2014 - Deze week heeft de lokale politiezone Regio Rhode & Schelde verschillende klassen op bezoek gekregen. Maandag 18 november kwamen het eerste en tweede leerjaar van het GILKO uit de Kloosterstraat, dinsdag 19 november kwamen de vestigingsplaatsen Bergwegel en Lemberge van het GILKO en donderdag voormiddag mochten we het tweede leerjaar van het GO De Linde ontvangen.

Lees meer →

14-11-07 verdachte telefoons07 november 2014 - Naar aanleiding van meerdere aangiftes de voorbije weken vestigt de politiezone Regio Rhode & Schelde graag uw aandacht op verdachte telefonische oproepen en frauduleuze reclameronselaars.

Lees meer →

inbraaklogoDe dagen worden stilaan korter. Als ’s avonds uw huis in het donker is gehuld, is het voor een inbreker duidelijk dat u niet thuis bent en dat hij ongezien zijn gang kan gaan. Meer dan de helft van de woninginbraken worden gepleegd in de donkere maanden tussen oktober en maart. Daarom krijgt de aanpak van woninginbraken de komende maanden opnieuw onze hoogste prioriteit!

Maar u kan er ook zelf iets aan doen!

Bijvoorbeeld door gebruik te maken van tijdschakelaars op uw binnen- en buitenverlichting. Hieronder vindt u een aantal preventieve tips:

Lees meer →

Vanaf 1 november 2014 zal het commissariaat van Merelbeke elke weekdag open zijn van 8 tot 19 uur. Op zaterdag kan je er terecht van 9 tot 13 uur.

commissariaat mbHet commissariaat van Merelbeke (Driekoningenplein 20) zal vanaf begin november een uurtje vroeger sluiten vermits er na zeven uur 's avonds nog weinig bezoekers langskwamen. Door de openingsuren hieraan aan te passen, kan de politie voor een efficiëntere dienstverlening zorgen.

Buiten de kantooruren en voor dringende meldingen kan je steeds bellen naar het noodnummer 101.

Lees meer →

20 oktober 2014 - In Nederland duiken ze vaker op, maar nu zijn deze valse e-mails opnieuw bij ons in omloop. De valse mail zegt dat de ontvanger een boete van het Nederlandse Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) niet heeft betaald en het bedrag alsnog kan overmaken via een link in de mail. Maar wie daarop klikt geeft zijn bankrekeningnummer aan criminelen.

Lees meer →