14-08-06 fietsIn 2013 noteerden de politiediensten in België bijna 34.000 fietsdiefstallen. Ook in onze politiezone worden jaarlijks een 100-tal aangiften geacteerd.

Alhoewel absolute fietsbeveiliging een utopie is, kan je als fietser het risico op fietsdiefstal toch gevoelig beperken!

Lees meer →

14-08-01 beepbeep boemboemOok onze politiezone steunt de nieuwe campagne 'Beep! Beep! Boem! Boem!' van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV). De nieuwe campagne is nodig omdat heel wat bestuurders gsm’en en sms’en achter het stuur als normaal beschouwen, ondanks het verhoogde risico op een ongeval. Wie belt achter het stuur, loopt 3 tot 4 keer meer kans op een ongeval. Bij sms'en is dat risico zelfs 23 keer groter!

Lees meer →

personeel gezochtIn het kader van de mobiliteitscyclus 2014-03 zijn er momenteel binnen onze politiezone drie plaatsen vacant voor inspecteurs van politie.

Wij zijn op zoek naar:

- 2 inspecteurs voor de interventiedienst;
- 1 inspecteur voor onze lokale recherche.

Uiterste datum van het indienen van de kandidaatstellingen: 14 augustus 2014.

Lees meer →

vakantiefotoMet de zomer in het land verspreidde de Algemene Directie Veiligheid en Preventie (een afdeling van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken) een aantal tips voor een zorgeloze vakantie.

Ook binnen onze politiezone kan u beroep doen op 'afwezigheidstoezicht': onze diensten houden een oogje in het zeil en voeren, indien u dit wenst, regelmatig controle uit aan uw woning. U hoeft enkel een aanvraag in te dienen. Dit kan zelfs op eenvoudige wijze via het digitaal loket op de homepage (rechterkolom) van onze website.

Lees meer →

robotfotoEen overval is een zeer ingrijpende gebeurtenis: het gebeurt onverwacht en het gaat bijna altijd gepaard met geweld en/of bedreigingen. Naast de financiële schade die dit misdrijf meestal veroorzaakt moeten we ook - en vooral - rekening houden met een aanzienlijke emotionele impact op het slachtoffer!

Uit de criminaliteitscijfers blijkt dat het aantal gewapende overvallen in België daalt. Tegelijkertijd stellen wij een verschuiving van de doelwitten vast. Overvallers verkiezen immers een maximale buit tegen een minimaal risico. Omwille van de grote beveiligingsinvesteringen die de geldinstellingen (banken, postkantoren,...) de laatste jaren hebben doorgevoerd, is het aantal overvallen in deze sector dan ook sterk gedaald. Omdat kleinhandelszaken vaak minder goed beveiligd zijn en nog veel cash geld in omloop hebben, lopen zij meer risico om het doelwit te worden van een overval.

Als eigenaar of beheerder van een bedrijf kan je door een aantal eenvoudige maatregelen de veiligheid van uw onderneming vergroten.

Lees meer →