drugpunt logoHoe kan je je kind verstandig leren omgaan met alcohol? Hoe kan je voorkomen dat je kinderen drugs gaan gebruiken? Hoe bescherm je je kinderen tegen een aantal gevaren i.v.m. internetgebruik.

Op donderdagavond 6 november organiseert drugpunt Rhode & Schelde in samenwerking met de politie en de ouderraden van het SFI, het college en de tuinbouwschool een ouderavond met als thema "Als kleine kinderen groot worden". Deze interactieve ouderavond richt zich naar ouders van tieners tussen de 10 en 18 jaar en vindt plaats instudio M in Melle.

Lees meer →

Vanaf 1 november 2014 zal het commissariaat van Merelbeke elke weekdag open zijn van 8 tot 19 uur. Op zaterdag kan je er terecht van 9 tot 13 uur.

commissariaat mbHet commissariaat van Merelbeke (Driekoningenplein 20) zal vanaf begin november een uurtje vroeger sluiten vermits er na zeven uur 's avonds nog weinig bezoekers langskwamen. Door de openingsuren hieraan aan te passen, kan de politie voor een efficiëntere dienstverlening zorgen.

Buiten de kantooruren en voor dringende meldingen kan je steeds bellen naar het noodnummer 101.

Lees meer →

20 oktober 2014 - In Nederland duiken ze vaker op, maar nu zijn deze valse e-mails opnieuw bij ons in omloop. De valse mail zegt dat de ontvanger een boete van het Nederlandse Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) niet heeft betaald en het bedrag alsnog kan overmaken via een link in de mail. Maar wie daarop klikt geeft zijn bankrekeningnummer aan criminelen.

Lees meer →

Erik Van Looy is niet alleen de onschuldige quizmaster van De Slimste Mens ter Wereld, maar heeft ook een ruwer kantje. Dit jaar is hij het ongeschoren gezicht van De Grote Verkeersquiz! Je weet wel, de online quiz van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) die vorig jaar meer dan 65.000 deelnemers telde. Niet te missen dus!

Zin om het verkeersgevecht aan te gaan? En meteen je kennis over de wegcode een beetje op te frissen? Neem de handschoen dan op en quiz mee op www.degroteverkeersquiz.be!

vsv verkeersquiz2014 banner

Lees meer →

In het kader van de mobiliteitscyclus 2014-04 heeft onze politiezone momenteel één openstaande betrekking voor een inspecteur van de wijkpolitie.

De uiterste datum van het indienen van de kandidaatstelling is 17 oktober 2014. Het functieprofiel vind je hier.

Lees meer →