logo tekenwedstrijdWe zijn op zoek naar creatieve koppen die een originele mascotte kunnen ontwerpen voor het Veiligheidsweekend van de politie. Het thema is Veiligheid in de digitale wereld dus we zoeken een mascotte die te maken heeft met de politie en het internet (een surfende politieman, een computervirus, laat de verbeelding maar gaan!).

Meer info over de wedstrijd.

Lees meer →

eandis-stroompannes-mobiel13 maart 2015 - Zaterdag in de vooravond zijn grote delen van Merelbeke een tweetal uur zonder stroom gevallen. De afgelopen elektriciteitspanne startte op 11 april om 18u17 en was op minder dan twee uur terug opgelost.

Valt de stroom uit in jouw buurt - en beschik je over een 3G of 4G internetverbinding via een mobiel toestel - dan kan je vlug nakijken of Eandis al op de hoogte is van de panne.

Lees meer →

voortuinvaasDe laatste weken zien wij opvallend veel diefstallen van vazen en beelden uit voortuinen, meer bepaald ornamenten die gemaakt zijn van relatief waardevolle materialen zoals brons of gietijzer. Inwoners die slachtoffer werden, stelden de diefstal vast bij het thuiskomen of het verlaten van hun woning. Soms gaat zo’n diefstal gepaard met wat vandalisme of schade aan de voortuin.

Heb je dus zulke vazen of beelden in je tuin staan, dan is het raadzaam om alert te zijn en verdachte zaken onmiddellijk te melden op het noodnummer 101.

3 april 2015 - Op geregelde tijdstippen organiseert de politie preventieve controles ter bevordering van de verkeersveiligheid (sturen onder invloed van alcohol/drugs, snelheidscontroles) en ter voorkoming van inbraken (controle van verdachte personen en voertuigen). In de avond en late uren werd op vrijdag 3 april een interzonale actie georganiseerd waaraan drie politiezones deelnamen. De actie dient gekaderd te worden in de strijd tegen criminaliteit in het algemeen en woninginbraken in het bijzonder.

Lees meer →

phishing-scammer24 maart 2015 - We krijgen de melding dat er opnieuw nieuwe phishingmails circuleren. De mails worden verzonden in naam van Intrum Justitia Nederland. Via deze mails proberen oplichters persoonsgegevens in handen te krijgen en/of schadelijke software op uw computer te installeren.

Lees meer →