16-04-28-save-label-0229 april 2016 - Gisterenavond kregen de gemeente Destelbergen en de politiezone Regio Rhode & Schelde het SAVE-label uitgereikt in naam van de organisatie Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Na de ondertekening van het SAVE-charter in 2014, was dit de bevestiging van het engagement om samen te blijven werken aan verkeersveiligheid.

Lees meer →

25 maart 2016 - Vrijdagnamiddag 18 maart 2016 werden 6 nieuwe wijkvoertuigen geleverd aan de politiezone Regio Rhode & Schelde. De politiezone koos voor een Skoda Fabia Combi Classic, in navolging van de Skoda Roomster, door de goede prijs-kwaliteitverhouding en dankzij de goede ervaringen op gebied van ruimte en comfort. De wagens verschijnen vanaf volgende week op de straten van Destelbergen, Melle, Merelbeke en Oosterzele.

Lees meer →

enquete site

Jaarlijks voert de Studiedienst van de Vlaamse Regering een onderzoek uit bij de bevolking. Zij bevragen uiteraard niet iedereen. De gemeente Merelbeke (inwoners van 18-jaar of ouder) maakt dit jaar deel uit van de steekproef. Politiezone Regio Rhode & Schelde laat weten dat we op de hoogte zijn van dit onderzoek en dat de enquête te vertrouwen is!

Lees meer →

3 maart 2016 – Op de agenda van de politieraad van woensdag 2 maart 2016 stond de eedaflegging van vijf nieuwe personeelsleden van de politiezone Regio Rhode & Schelde. Hoofdinspecteur Valerie Ducheyne en inspecteur Sigrid De Boeck gaan aan de slag in de wijk Oosterzele; hoofdinspecteur Jurgen Goderis en inspecteur Laura Buysse versterken de interventiedienst in Melle en inspecteur Charlotte Van Hyfte maakt intussen deel uit van de recherchedienst in Destelbergen.

Lees meer →

26 februari 2016 - Jouw politiezone participeerde vandaag, vrijdag 26 februari, aan de Verkeersveilige Dag. Dit werd in Oost-Vlaanderen voor de 20ste keer georganiseerd door de gouverneur en de procureur-generaal. De Verkeersveilige Dag spitst zich toe op snelheidscontroles. Alle Oost-Vlaamse lokale politiezones en de federale wegpolitie nemen deel aan de actiedagen.

De politie controleerde vandaag de snelheid van 848 voertuigen in Destelbergen, Melle, Merelbeke en Destelbergen. Wij flitsten 52 chauffeurs die te snel reden en trokken 5 rijbewijzen in voor 15 dagen.

Lees meer →