personeel gezochtIn het kader van de mobiliteitscyclus 2014-03 zijn er momenteel binnen onze politiezone drie plaatsen vacant voor inspecteurs van politie.

Wij zijn op zoek naar:

- 2 inspecteurs voor de interventiedienst;
- 1 inspecteur voor onze lokale recherche.

Uiterste datum van het indienen van de kandidaatstellingen: 14 augustus 2014.

Lees meer →

vakantiefotoMet de zomer in het land verspreidde de Algemene Directie Veiligheid en Preventie (een afdeling van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken) een aantal tips voor een zorgeloze vakantie.

Ook binnen onze politiezone kan u beroep doen op 'afwezigheidstoezicht': onze diensten houden een oogje in het zeil en voeren, indien u dit wenst, regelmatig controle uit aan uw woning. U hoeft enkel een aanvraag in te dienen. Dit kan zelfs op eenvoudige wijze via het digitaal loket op de homepage (rechterkolom) van onze website.

Lees meer →

robotfotoEen overval is een zeer ingrijpende gebeurtenis: het gebeurt onverwacht en het gaat bijna altijd gepaard met geweld en/of bedreigingen. Naast de financiƫle schade die dit misdrijf meestal veroorzaakt moeten we ook - en vooral - rekening houden met een aanzienlijke emotionele impact op het slachtoffer!

Uit de criminaliteitscijfers blijkt dat het aantal gewapende overvallen in Belgiƫ daalt. Tegelijkertijd stellen wij een verschuiving van de doelwitten vast. Overvallers verkiezen immers een maximale buit tegen een minimaal risico. Omwille van de grote beveiligingsinvesteringen die de geldinstellingen (banken, postkantoren,...) de laatste jaren hebben doorgevoerd, is het aantal overvallen in deze sector dan ook sterk gedaald. Omdat kleinhandelszaken vaak minder goed beveiligd zijn en nog veel cash geld in omloop hebben, lopen zij meer risico om het doelwit te worden van een overval.

Als eigenaar of beheerder van een bedrijf kan je door een aantal eenvoudige maatregelen de veiligheid van uw onderneming vergroten.

Lees meer →

afval verbrandenDe Vlaamse regering heeft een nieuw verbod op verbranding in open lucht goedgekeurd. Tot nu toe mocht men nog plantaardige afvalstoffen verbranden in open lucht. Deze moesten afkomstig zijn van tuinonderhoud, ontbossing of ontginning van terreinen en eigen bedrijfslandbouwkundige werkzaamheden.

Biomassa-afval afkomstig van het onderhoud van tuinen mag vanaf nu onder geen enkele omstandigheid nog worden verbrand in open lucht.

Lees meer →

ats run3De zevende editie van de ATS run was geslaagd. En dat had de organisatie niet alleen aan de zon te danken.

Maar liefst 74 teams van 6 lopers liepen een ekiden. Hieraan voorafgaand  kon de kids run rekenen op 100 enthousiaste lopertjes. Aan de individuele wedstrijden van 5 en 10 km namen nog eens 140 mensen deel. In totaal waren 700 sportievelingen present!

Lees meer →