ik flits meeHet Belgisch Instituut van de Verkeersveiligheid (B.I.V.V.) lanceerde onlangs de spraakmakende "Ik flits mee" -campagne. Burgers mochten via de website http://ikflitsmee.be/ hun eigen flitslocatie aanvragen. De gemotiveerde aanvragen werden dan in samenwerking met de politie verwerkt in een heuse "flitsmarathon".

Ook binnen onze politiezone werd op donderdag 17 april geflitst. In totaal werden meer dan 1000 voertuigen op diverse tijdstippen en locaties gecontroleerd.
19 bestuurders (2%) mogen zich aan een boete verwachten!

Lees meer →

nieuwbouw collage1Het nieuwe commissariaat langsheen de Brusselsesteenweg krijgt stilaan vorm. In afwachting van een definitieve verhuis naar dit politiegebouw moest een voorlopige oplossing worden gezocht voor de diensten die nu in - het verkochte - gebouw op het Dorpsplein 1 te Melle zetelen. Ook de contactgegevens wijzigen. Hieronder vindt u een overzicht.

Lees meer →

fraude internetDe Federale Computer Crime Unit (FCCU) verspreidt  een oproep om alert te zijn voor "Microsoft" oplichters. Deze bellen je op en stellen voor om (niet bestaande) problemen op je computer op te lossen. De verdachten laten je betalen voor hun "hulp".

Lees meer →

justitie31 maart 2014 - Op 01 april start het nieuwe gerechtelijke landschap. Zoals eerder in de media al aangegeven werd, worden de huidige 27 gerechtelijke arrondissementen vervangen door twaalf nieuwe, komt er meer mobiliteit bij de magistraten en krijgt de rechterlijke orde meer verantwoordelijkheid en autonomie bij het beheer van mensen en middelen.

Lees meer →

sleutelWanneer u als huurder of eigenaar maatregelen neemt om uw woning te beveiligen tegen brand of inbraak, heeft u recht op belastingsvermindering.

Investeringen die u uitvoert in 2014 kan u voor 30% inbrengen in het aanslagjaar 2015 (inkomsten 2014). Het ge├»ndexeerde maximumbedrag bedraagt 760 euro.

Lees meer →