Naar aanleiding van de jaarmarkt op dinsdag 16 september 2014 wordt tussen 06u00 en 14u30 de Hundelgemsesteenweg in Merelbeke volledig afgesloten voor het doorgaand verkeer. Er is plaatselijk verkeer mogelijk tussen Molenhoek en Colruyt. 

Er geldt tevens een parkeerverbod op de Hundelgemsesteenweg vanaf de rotonde (Zwijnaardsesteenweg) en de Dr O. De Gruyterstraat.

Een omleiding is voorzien via Potaardeberg, Kerkstraat en Gaversesteenweg.

 

14-08-06 fietsIn 2013 noteerden de politiediensten in België bijna 34.000 fietsdiefstallen. Ook in onze politiezone worden jaarlijks een 100-tal aangiften geacteerd.

Alhoewel absolute fietsbeveiliging een utopie is, kan je als fietser het risico op fietsdiefstal toch gevoelig beperken!

Lees meer →

14-08-01 beepbeep boemboemOok onze politiezone steunt de nieuwe campagne 'Beep! Beep! Boem! Boem!' van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV). De nieuwe campagne is nodig omdat heel wat bestuurders gsm’en en sms’en achter het stuur als normaal beschouwen, ondanks het verhoogde risico op een ongeval. Wie belt achter het stuur, loopt 3 tot 4 keer meer kans op een ongeval. Bij sms'en is dat risico zelfs 23 keer groter!

Lees meer →

personeel gezochtIn het kader van de mobiliteitscyclus 2014-03 zijn er momenteel binnen onze politiezone drie plaatsen vacant voor inspecteurs van politie.

Wij zijn op zoek naar:

- 2 inspecteurs voor de interventiedienst;
- 1 inspecteur voor onze lokale recherche.

Uiterste datum van het indienen van de kandidaatstellingen: 14 augustus 2014.

Lees meer →

vakantiefotoMet de zomer in het land verspreidde de Algemene Directie Veiligheid en Preventie (een afdeling van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken) een aantal tips voor een zorgeloze vakantie.

Ook binnen onze politiezone kan u beroep doen op 'afwezigheidstoezicht': onze diensten houden een oogje in het zeil en voeren, indien u dit wenst, regelmatig controle uit aan uw woning. U hoeft enkel een aanvraag in te dienen. Dit kan zelfs op eenvoudige wijze via het digitaal loket op de homepage (rechterkolom) van onze website.

Lees meer →