Om de verkeersveiligheid op de Hundelgemsesteenweg te verhogen wordt eind september kwalitatievere en meer openbare verlichting geplaatst in het centrum van Merelbeke. Vorig jaar werden om diezelfde reden ook al reflecterende zebrapaden aangebracht. Met de donkere wintermaanden voor de deur zullen dan aan beide straatzijden verlichtingspalen geplaatst worden tussen supermarkt Colruyt en de Molenhoek.

14-09-24 antiseksisme kleinOp 3 augustus 2014 is er een nieuwe wet ter bestrijding van seksisme in werking getreden. Voortaan kan elk gebaar of elke handeling waarbij een persoon zwaar en openlijk geminacht wordt omwille van zijn/haar geslacht, leiden tot een verschijning voor de strafrechtbank die een gevangenisstraf van één maand tot één jaar en/of een boete van 50 tot 1000 euro kan uitspreken. België is zo het eerste land dat een duidelijke  ondersteuning biedt aan slachtoffers van seksisme.

Lees meer →

14-09-23 bankbiljet 10 euroVanaf vandaag, 23 september 2014, komt het €10-bankbiljet van de Europa-serie in omloop. Het nieuwe biljet is nog beter bestand tegen vervalsing en gemakkelijk te controleren.

Lees meer →

Op dinsdag 16 september 2014 is een dame in het centrum van Merelbeke het slachtoffer geworden van een 'knuffeldiefstal'. De politie vraagt de mensen om alert te zijn en bij verdachte gedragingen steeds het noodnummer 101 te bellen.

Lees meer →

14-08-06 fietsIn 2013 noteerden de politiediensten in België bijna 34.000 fietsdiefstallen. Ook in onze politiezone worden jaarlijks een 100-tal aangiften geacteerd.

Alhoewel absolute fietsbeveiliging een utopie is, kan je als fietser het risico op fietsdiefstal toch gevoelig beperken!

Lees meer →