bel101Gisteren 11 februari was het de Europese 112-dag, waarbij het gratis noodnummer 112 in de schijnwerpers werd geplaatst. Een belangrijke boodschap hierbij was: ‘Alleen noodoproepen’.

Wij kregen hierdoor een aantal vragen van alerte burgers. Zij vroegen zich af of onze permanente boodschap: ‘Zie je verdachte zaken of personen, bel dan zonder aarzelen naar het noodnummer 101’ dan nog klopt. Jawel hoor!

Lees meer →

Vandaag 9 februari vindt de 13de editie van de Safer Internet Day plaats. o.a. Child Focus zet daar stevig zijn schouders onder. Via bewustmaking en empowerment trachten ze om jongeren het heft in eigen handen te laten nemen en zo van het internet een betere plek te maken! ‪#‎SID2016‬

saferinternetday16

Child Focus legt dit jaar de klemtoon op het groeiend crimineel fenomeen ‘sextortion’. Wat is dat eigenlijk? Bekijk het aan de hand van een educatieve video waarin jongeren hieromtrent gesensibiliseerd worden met een geloofwaardig verhaal (opent in YouTube).

stormHet afgelopen weekend was stormachtig en we kunnen nog tot dinsdag storm verwachten, met rukwinden tot 90 km/h.

Schade? Bel naar 112 voor dringende problemen. Minder dringende schade meld je via het e-loket van de brandweer op eloket.brandweerzonecentrum.be.

Hier een aantal tips van www.risico-info.be om stormschade en problemen zoveel mogelijk te vermijden:

Lees meer →

boldotcomWe krijgen nog steeds meldingen van valse mails van Bol.com met de vraag om de bestelling van een cd van zangeres Enya te bevestigen. Het gaat om een phishingmail die is nagemaakt door oplichters.

“Fijn dat je weer voor ons gekozen hebt”, begint de mail de populaire Nederlandse webwinkel. Waarna je bevestiging krijgt van je bestelling van “Dark Sky Island”, de nieuwe cd van Enya die in februari uitkomt. De aankoop kost je 21,99 euro en zal via domiciliëring van je rekening worden gehaald. De mail verplicht je niets te bevestigen maar doet alsof die bevestiging al is gebeurd. “We sturen je een e-mail zodra de bestelling is verstuurd”, klinkt het.

Lees meer →

nieuwjaarskaart15-16-extern