23 januari 2015 - Gisteren berichtte de pers over het tijdelijk wegvallen van politietoezicht aan de schoolpoort van een school in Destelbergen. Een ouder reageerde op een brief die de school hierover verspreidde. De politie onderkent de bezorgdheid van de ouders en vraagt begrip voor de uitzonderlijke situatie.

Lees meer →

geen-gezever-112-101Door de ongewijzigde toestand van het dreigingsniveau voor politie- en justitiegebouwen en de verhoogde waakzaamheid in je politiezone, blijven de openingsuren van onze commissariaten in Destelbergen, Melle, Merelbeke en Oosterzele beperkt omwille van de nood aan ploegen op het terrein.

De politie voert zoals steeds al haar taken uit, maar patrouilleert momenteel vaker op anoniem voertuig en minder zichtbaar in het straatbeeld. Uiteraard blijven wij onze opdracht uitvoeren om de veiligheid van de bevolking te garanderen!

Lees meer →

16 januari 2015 - De federale regering heeft donderdagavond beslist om het dreigingsniveau voor politie- en justitiegebouwen van 2 naar 3 te verhogen. De commissariaten van de politie in de gemeentes Destelbergen, Melle, Merelbeke en Oosterzele krijgen hierdoor tijdelijk een aangepaste dienstverlening.

Lees meer →

12 januari 2015 - Er verschijnen momenteel nepmails die inhoudelijk erg lijken op de valse politiemails die vorige week de ronde deden. Het gaat om mails van facature(at)proximus-3v.be met als onderwerp 'Uw betalingstermijn is verstreken'. Door een mislukte automatische domiciliëring zou de ontvanger 52,50 EUR moeten overschrijven. De mail lijkt authentiek omdat o.a. de officiële huisstijl van Proximus gebruikt wordt.

UPDATE > intussen circuleren ook soortgelijke mails die doen vermoeden dat de afzender 'Telenet' betreft. 

Lees meer →

6 januari 2015 - Ook in onze politiezone doken valse politiemails op. Het gaat om mails van proces(at)politie3v.be met als onderwerp 'Gerechtelijk Arrondissement'. De ontvanger zou een boete van 103,50 EUR niet betaald hebben en dient geld over te schrijven. De mail lijkt authentiek omdat het officiële politielogo gebruikt wordt, evenals bestaande contactgegevens van de politiezone Kempen Noord-Oost. Zij bevestigen dat het hier gaat over oplichting.

Lees meer →