06 december 2016 - De afgelopen weken worden op het grondgebied van de politiezone Regio Rhode & Schelde opnieuw meer inbraken vastgesteld. Vooral Destelbergen en Oosterzele werden door inbrekers geteisterd, maar ook in Melle en Merelbeke waren er diefstallen. De politie vraagt om waakzaam te zijn en bij het zien van verdachte gedragingen altijd onmiddellijk het noodnummer 101 te bellen.

Lees meer →

01 december 2016 - Hoewel fietsen goed is voor de gezondheid, zijn fietsers enorm kwetsbaar in het verkeer. Binnen de politiezone Regio Rhode & Schelde behoort het beheersen van de verkeers(on)veiligheid tot de absolute prioriteiten van het Zonaal Veiligheidsplan. Nu de donkere maanden er aan komen brengen wij het belang van de zichtbaarheid van fietsers graag nog eens onder de aandacht.

Lees meer →

15 november 2016 - De laatste tijd krijgen politiediensten melding van een nieuwe vorm van oplichting. Voornamelijk bedrijven krijgen een mail toegestuurd, afkomstig van een niet-bestaande transportfirma die per mail kan verschillen. Wie op de link in de mail klikt, trekt hierdoor een nieuw virus (cryptolocker) binnen op zijn/haar PC.

Lees meer →

bel101Naar aanleiding van de komende feestdagen zullen de onthaalpunten binnen de politiezone Regio Rhode & Schelde gesloten zijn op volgende dagen:

 • maandag 31 oktober
 • dinsdag 1 november
 • woensdag 2 november
 • vrijdag 11 november
 • dinsdag 15 november
 •  

  DRINGEND politiehulp nodig? Bel het noodnummer 101 !

  logo 1 dag nietVrijdag 28 oktober 2016 is het de derde editie van '1 dag niet', de nationale actiedag tegen inbraken. In het huidige Zonaal Veiligheidsplan van de politiezone Regio Rhode & Schelde is het voorkomen van inbraken in woningen en gebouwen weerhouden als één van de belangrijkste aandachtspunten. De afgelopen jaren werden al veel inspanningen geleverd om deze inbraakcijfers te beheersen, zowel met personele inzet als materiële investeringen. Daarom nemen we ook dit jaar deel aan dit initiatief.

  Lees meer →