phishing-scammer24 maart 2015 - We krijgen de melding dat er opnieuw nieuwe phishingmails circuleren. De mails worden verzonden in naam van Intrum Justitia Nederland. Via deze mails proberen oplichters persoonsgegevens in handen te krijgen en/of schadelijke software op uw computer te installeren.

Lees meer →

ms scamDe afgelopen weken werden opnieuw verschillende inwoners opgebeld of opgelicht door fraudeurs die zich telefonisch uitgeven voor Microsoft-medewerkers. In november 2013 en maart 2014 kenden we ook al een golf van dergelijke telefoontjes. Microsoft en de federale politie waarschuwen computergebruikers voorzichtig te zijn met hun persoonlijke gegevens. Werd je al slachtoffer van zo een oplichting, dan kan je klacht indienen bij je lokale politie.

Lees meer →

10 maart 2015 – Maandagavond verlaagde het anti-terreurorgaan OCAD het dreigingsniveau in ons land van 3 naar 2 (op een schaal tot 4). In onze politiezone zullen we daardoor een aantal genomen maatregelen terugschroeven. Zo zijn alle commissariaten terug open volgens de normale openingsuren en zal je de politiemensen weer zichtbaarder in het straatbeeld zien verschijnen.

Wij blijven echter in een bijzondere staat van waakzaamheid om ieders veiligheid te verzekeren. Daarom vragen wij opnieuw aan alle inwoners uit de zone om alle verdachte zaken steeds te melden via het noodnummer 101.

 

15-03-07 actie 027 maart 2015 - Tijdens de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 maart hield de politiezone Regio Rhode & Schelde een grootschalige verkeersactie in het kader van het terugdringen van de weekendongevallen. De actie kreeg de ludieke naam 'actie COLA', wat staat voor door Controle Ongevallen met Letsel Aanpakken.

Er werden in de gemeenten Oosterzele (Windekekouter), Melle/Destelbergen (Heusdenbaan) en Merelbeke (Hundelgemsesteenweg) in totaal werden 88 bestuurders gecontroleerd. 10 % van de gecontroleerde bestuurders bleek onder invloed te rijden!

Lees meer →

2015 kidsfun 0428 februari 2015 - Op zaterdag 28 februari ging de jaarlijkse KidsFun door in de gemeentehallen van Merelbeke.

Deze activiteit, georganiseerd door de jeugdraad van Merelbeke, was opnieuw een schot in de roos.

Lees meer →