19 oktober 2012 - Vrijdagmiddag raakte een voetganger levensgevaarlijk gewond toen hij bij het oversteken van de Hundelgemsesteenweg in Merelbeke werd aangereden door een vrachtwagen. Zaterdagmiddag was zijn toestand stabiel.

Het slachtoffer - een man van 55 jaar uit Gent - wou omstreeks 13u15 de drukke Hundelgemsesteenweg oversteken ter hoogte van de oprit van de R4 aan het einde van de Ter Handbrug. Hij stapte de weg op omdat aan de overzijde van de steenweg zijn vrachtwagen geparkeerd stond. Op dat moment kwam er echter vanuit de richting van Merelbeke-centrum eveneens een vrachtwagen Mercedes aangereden. De bestuurder - een man van 48 uit Lovendegem - poogde de voetganger nog te ontwijken maar slaagde daar niet in. Door zijn val liep het slachtoffer een zware hoofdwonde op. Tijdens zijn uitwijkmanoeuvre raakte de vrachtwagen ook nog zijdelings een Honda jazz die vanuit de andere richting kwam aangereden. De 52-jarige bestuurster - een dame uit Gent - raakte hierbij niet gewond.
Door beide ongevallen werd de Hundelgemsesteenweg tijdelijk in beide richtingen afgesloten. De politie voorzag in een plaatselijke omleiding.