ICE

In Case of Emergency

Indien u zwaargewond bent en de hulpdiensten een naaste willen waarschuwen, wie kunnen ze dan contacteren? Indien u in het bezit bent van een GSM, zullen de hulpverleners verschillende telefoonnummers van uw contacten in uw toestel kunnen terugvinden. Maar welke van deze nummers moeten zij bellen?

Om de hulpverleners te helpen, bestaat er een eenvoudig en efficiënt middel binnen ieders bereik. Voer een ICE-nummer (In Case of Emergency) in uw GSM in ! Dit laat aan de hulpverleners toe om onmiddellijk te weten wie te contacteren in geval van nood en om zo kostbare tijd te winnen. Bovendien zullen zij alleen de persoon verwittigen die u gekozen heeft. Het ICE-nummer wordt meer en meer overal in de wereld gebruikt. Het voordeel is dat het in geval van nood ook in het buitenland werkt.

De progammatie van een ICE-nummer in uw GSM is heel eenvoudig uit te voeren :

  • Maak een contact aan in het telefoonboek van uw GSM met de naam ICE;
  • Voer onder deze naam het telefoonnummer in van de te contacteren persoon in geval van nood. Vergeet niet om het voorvoegsel van het land (+32 voor België) toe te voegen. Zo kan uw ICE-contactpersoon ook vanuit het buitenland bereikt worden.
Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Meetjesland Centrum via het contactformulier of telefonisch via 09 376 46 46.