Persbericht dinsdag 9 januari 2018

Wo 10.01.2018 - 8:44

Inbraak
Maandag 8 januari werd een inbraak gemeld in een pand in de Stationsstraat in Eeklo. In het pand stonden nog wat meubels, maar verder waren er geen waardevolle spullen aan te treffen. Het gebouw staat te koop. Op het eerste zich was er niks gestolen.


Verkeersongeval
Kort voor 07.00 uur gebeurde er op 9 januari een verkeersongeval met stoffelijke schade in de Vaartstraat in Kaprijke. Het ging om een kop-staartaanrijding waarbij twee wagens betrokken waren, bestuurd door een 44-jarige man uit Waarschoot en een 46-jarige man uit Assenede. De twee mannen werden hierbij niet gewond.

Persbericht maandag 8 januari 2018

Di 09.01.2018 - 7:49

Inbraak
In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 januari werd er ingebroken in een woning in de Mariapolderdijk in Sint-Laureins. Toen de bewoner na het werk terug in de woning kwam, merkte hij op dat het raampje in zijn garage openstond en zonder er veel aandacht aan te besteden sloot hij het. Het was pas later dat het hem opviel dat zijn laptop, een geldkistje en een reserveautosleutel waren verdwenen.


Inbraak
In diezelfde nacht gebeurde er dit weekend nog een inbraak, dit in de Menstraat in Kaprijke. De voorlopig onbekende dader(s) betrad(en) de woning via de achterdeur. Het waren alerte buren die schade vaststelden aan de woning, zij verwittigden de politie, aangezien de bewoner zelf niet thuis was. Het is nog niet duidelijk wat er precies werd gestolen.


Verkeersongeval
Deze morgen omstreeks 06.00 uur werd de Politiezone Meetjesland Centrum in kennis gesteld van een verkeersongeval in de Hontseindestraat in Sint-Margriete. Een 34-jarige vrouw, die in deze straat woont, belandde er met haar wagen in een gracht. De bestuurder kon zichzelf uit de wagen bevrijden, en legde een positieve ademtest af. Zij werd overgebracht naar het commissariaat in Eeklo voor verdere afhandeling. Haar voertuig werd getakeld.

Persbericht vrijdag 5 januari 2018

Ma 08.01.2018 - 14:20

Verkeersongeval stoffelijke schade met alcoholintoxicatie
Vrijdagavond 5 januari 2018 omstreeks 19.30 uur stelde een patrouille van het interventieteam van de PZ Meetjesland Centrum vast dat er een lichte vrachtauto boven op de ovonde was gereden in de Leopoldlaan te Eeklo en tegen een boom tot stilstand was gekomen.
Er was aanzienlijke schade aan het voertuig. Ter plaatse werden ze aangesproken door een 41-jarige man uit Lede die meldde de bestuurder te zijn van het voertuig. Hij bleek niet gewond te zijn.
Hij legde een positieve ademtest af met als resultaat 1,05 mg/l UAL. Zijn rijbewijs werd dan ook onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.
Het voertuig moest getakeld worden.