Persbericht maandag 16 oktober 2017

Ma 16.10.2017 - 15:29

Diefstal
Zondag 15 oktober kreeg de PZ Meetjesland Centrum melding van een diefstal in Sint-Laureins. In Slagerij Vanhaelemeesch werd het spaarvarken ten voordele van "Kom Op Tegen Kanker" gestolen uit de winkel. De pot zat volledig vol met centjes en werd vermoedelijk op zaterdag al gestolen.
Hoeveel geld er precies in zat, is niet duidelijk.


Diefstal
Zondag werd rond de middag een diefstal gemeld in de Hospitaalstraat in Eeklo.
Daar werden er vier loopbruggen gestolen.
Een alerte buurtbewoner merkte een individu op die iets aan het inladen was in een bestelwagen en kon de nummerplaat noteren.
Verder onderzoek moet weer uitwijzen.


Verdacht voertuig
Deze morgen werd er voertuig met 4 lekke banden aangetroffen in de Raverschootstraat te Eeklo, dat geparkeerd stond op het fietspad.
De eigenaar van het voertuig bleek woonachtig te zijn in Assenede. Het voertuig werd getakeld. In de loop van de voormiddag kwam de bestuurder, een 30-jarige man uit Assenede, zich alsnog melden op het politiecommissariaat. Op het commissariaat legde de bestuurder een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Verkeershinder 13-16 oktober 2017

Vr 13.10.2017 - 8:27

Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 oktober staat de jaarlijkse winterkermis op het marktplein. Nog tot maandag 16 oktober 10 uur is het verboden op het marktplein te rijden, te parkeren en stil te staan.


Op maandag 16 oktober wordt in Nieuwendorpe met een telescopische kraan een prefabconstructie geplaatst. Hierdoor zal het niet mogelijk zijn om vanuit de Ringlaan naar links Nieuwendorpe in te rijden. Er wordt een omleiding voorzien via de Industrielaan-Slachthuisstraat en omgekeerd. Het is verboden te parkeren en stil te staan in beide richtingen van de Slachthuisstraat tussen Nieuwendorpe en Industrielaan.


Wegens nutsvoorzieningswerken zal op maandag 16 oktober de Vlamingstraat afgesloten zijn. Het verkeer vanuit de Collegestraat kan de Vlamingstraat niet in, uitgezonderd het plaatselijk verkeer. Het verkeer vanuit de Sterrestraat is verplicht om links af te slaan richting de Collegestraat.

Persbericht maandag 9 oktober 2017

Di 10.10.2017 - 8:32

Verkeersongeval
Op zondagavond 8 oktober werd de PZ Meetjesland Centrum in kennis gesteld van een verkeersongeval in de Brugsesteenweg in Eeklo. Aldaar was een 35-jarige man uit Eeklo, ter hoogte van de Blakstraat, tegen een boom gereden. De man was geïntoxiceerd en legde een positieve ademtest af. Bij dit verkeersongeval werd niemand gewond. Zijn voertuig moest getakeld te worden.


Woningbrand
Deze morgen omstreeks 05u15 brak brand uit in een woning gelegen in Zandstraat te Eeklo.
De 67-jarige bewoonster werd met rookintoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis AZ Alma te Eeklo. De buren konden tijdens de bluswerken terecht in de brandweerkazerne en konden in de loop van de morgen terug keren naar hun woning. Het parket heeft een branddeskundige aangesteld om de precieze oorzaak van de brand te achterhalen.