Persbericht vrijdag 1 september 2017

Vr 01.09.2017 - 15:43

Diefstal in handelszaak
Op donderdag 31 augustus 2017 kreeg de Politiezone Meetjesland Centrum melding van een diefstal in een handelszaak in de Stationsstraat in Eeklo. De eigenaar van optiek Matuszczak meldde dat er twee optische brillen gestolen werden, vermoedelijk rond 16 uur. Men heeft een vermoeden naar de daders, maar de camerabeelden zullen uitsluitsel moeten geven.


Verkeersongeval met overstekend wild
Vrijdag 1 september werd er een verkeersongeval gemeld op de Singel in Lembeke, in de richting van Vierweegse. Aldaar was een 60-jarige vrouw uit Evergem met haar voertuig Opel Tigra tegen een ree gereden, dit omstreeks 10.15 uur. De wagen werd beschadigd door de aanrijding, de bestuurster bleef ongedeerd. Het dier stierf ter plaatse.


Verkeersongeval
Vrijdagvoormiddag gebeurde er een verkeersongeval tussen twee voertuigen op het kruispunt van de Raverschootstraat met de Désiré Goethalsstraat. De Opel Agila van een 24-jarige vrouw uit Maldegem, en de Volkswagen Passat van een 40-jarige man uit Beernem waren niet langer rijvaardig na de aanrijding.
De twee partijen legden een negatieve ademtest af en vulden, met bijstand van een interventieploeg, het Europees Aanrijdingsformulier in.

Persbericht 31 augustus 2017 - gecoördineerde lokale actie

Vr 01.09.2017 - 9:20

Op de laatste dag van de zomervakantie werd er op het grondgebied van onze politiezone een gecoördineerde lokale actie gevoerd in samenwerking met de dienst verkeer en dienst interventie.

In de voormiddag werden er op de wekelijkse markt in Eeklo 100 flyers uitgedeeld en uitgereikt of bevestigd aan niet-gegraveerde fietsen.
Burgers werden persoonlijk aangesproken in functie van fietsdiefstalpreventie met de slogan 'fiets op slot, dief bedot'.
De gehele wekelijkse markt en de straten Boelare, Markt, Stationsstraat en Krügerparking werden aangedaan.

Een ander team deed in de loop van de voormiddag preventie op woninginbraken. Alle lopende vakantietoezichten werden extra uitgevoerd.

In verschillende woonwijken in Eeklo, Sint-Laureins, Kaprijke en Lembeke werd gepatrouilleerd met anonieme dienstvoertuigen.

Zes voertuigen met inzittenden werden onderworpen aan een grondige controle.

In de namiddag werden er snelheidscontroles met interceptie uitgevoerd.
Overtreders werden tot stilstand gebracht en gecontroleerd.
Negentien bestuurders legden een ademtest af.
Eén persoon bleek geseind te zijn, één persoon bleek in het bezit te zijn van een gebruikershoeveelheid cannabis.
Eén bestuurder reed 90 km/uur in de bebouwde kom met als gevolg dat zijn rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken voor 15 dagen.

Dergelijke acties zullen in de komende weken nog meermaals herhaald worden.

Persbericht woensdag 30 augustus 2017

Wo 30.08.2017 - 16:36

Verkeersongeval
Dinsdag 29 augustus werd de Politiezone Meetjesland Centrum in kennis gesteld van een verkeersongeval in de Korte Moeie in Eeklo. Aldaar werd een paal aangereden, waardoor die zwaar beschadigd werd. Die paal bakende, samen met nog twee andere paaltjes, de parking van Area 23 af.
De aanrijder, een 34-jarige man uit Zomergem, pleegde vluchtmisdrijf maar kon alsnog aangetroffen worden en bekende onmiddellijk de feiten. De camionette vertoonde lichte schade.