Persbericht maandag 19 maart 2018

Ma 19.03.2018 - 15:34

Onopzettelijke brandstichting
Zondag 18 maart omstreeks 09.00 uur werd de Politiezone Meetjesland Centrum in kennis gesteld van een brandende haag in de Kriekmoerstraat in Eeklo. De eigenaars hadden die ochtend hun houtkachel gekuist en de overtollige as buiten onder de haag gegooid. Door de hevige wind vatte de haag echter vuur. De brandweer had het vuur snel onder controle. De eigenaars van de haag probeerden zelf de brand te blussen, in afwachting van de brandweer, waardoor ze lichte brandwonden opliepen. Het koppel liet hun brandwonden verzorgen in AZ Alma in Eeklo.

Verkeersongeval stoffelijke schade
In de Ketterijstraat in Sint-Laureins gebeurde zondagnamiddag omstreeks 15.00 uur een verkeersongeval, waarbij twee wagens betrokken waren. Een Audi, bestuurd door een 48-jarige man uit Evergem, en een Peugeot, bestuurd door een 62-jarige vrouw van Duitse afkomst, kwamen in aanrijding met elkaar. Eén van de voertuigen diende getakeld te worden. Er vielen geen gewonden.


Verkeersongeval lichamelijk letsel
Zondagmiddag omstreeks 16.30 uur werd de Politiezone Meetjesland Centrum ingelicht van een verkeersongeval in de Heilig Grafstraat in Eeklo. Een motorrijder, een 51-jarige man uit Eeklo, kwam er vlak voor zijn woning ten val, nadat zijn voorwiel er wegschoof. De man was licht gewond in het aangezicht en de ambulance bracht de man over naar AZ Alma.

Persbericht donderdag 15 maart 2018

Ma 19.03.2018 - 9:22

Verkeersongeval
Deze morgen omstreeks 10.00 uur werd de PZ Meetjesland Centrum in kennis gesteld van een verkeersongeval in de Oostveldstraat in Eeklo.
Bij het openen van de deur van een wagen kwam het tot een aanrijding met een fietser. De fietser, een 33-jarige man uit Eeklo, kwam ten val en bezeerde zich hierbij aan de rechterknie. Hij overgebracht naar AZ Alma.


Beschadigingen aan een voertuig
Deze morgen werd de PZ Meetjesland Centrum in kennis gesteld van vandalisme aan twee voertuigen in Moershoofde in Sint-Laureins. De voertuigen stonden achteraan in de tuin van een woning te koop gestald. Op de wagens werden krassen aangebracht en ze werden overgoten met verf. Ook werd er uit twee andere wagens werkmateriaal gestolen en een aanhangwagen gestolen.

Amnestieperiode wapenwetgeving

Ma 12.03.2018 - 15:57
Pistool

Beschik jij over een vergunningsplichtig vuurwapen dat voorlopig nog niet-vergund is? Dan kan je het vanaf 1 maart aangeven bij de lokale politie in je buurt. De nieuwe regularisatieperiode loopt tot en met 31 december van dit jaar.

Wil je graag je wapen komen aangeven, maak dan even een afspraak met inspecteur Karel Buysse op 09/376.46.46. Dit kan op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur en is enkel mogelijk voor inwoners van de Politiezone Meetjesland Centrum.

Hou er rekening mee, als je je komt aanbieden moet...
- ... je vuurwapen ongeladen, gedemonteerd en verpakt zijn;
- ... de munitie van het wapen afzonderlijk verpakt zijn;
- ... de lader leeg en verpakt zijn;


Het Koninklijk Besluit met de details over de procedure is op 28 februari in het Belgisch Staatsblad verschenen. De ministeriële omzendbrief verscheen op 1 maart in het Belgisch Staatsblad.