Verkeershinder Kaaifeesten

Vr 29.09.2017 - 11:23

De Kaaifeesten en de rommelmarkt van 1 oktober nemen verschillende straten in, waardoor het plaatselijk verkeer hinder mag verwachten. Een kort overzicht:

maandag 25 september 7 uur tot dinsdag 3 oktober 17 uur:

Het is verboden te parkeren en stil te staan in volgende straten en pleinen of gedeeltes ervan: Gebroeders van de Woestyneplein (plein) - Gebroeders Van de Woestyneplein (huisn° 1-huisn° 15), Zuidmoerstraat (huisn° 104-huisn° 106).


maandag 25 september 13 uur tot dinsdag 3 oktober 17 uur:

Dullaert open: De toegang van volgende straten en pleinen of gedeeltes ervan is verboden voor alle motorvoertuigen: Gebroeders van de Woestyneplein (plein) en Gebroeders van de Woestyneplein (huisn° 1-huisn° 12).


Volgende maatregelen zijn van toepassing op:

vrijdag 29 september van 17.30 uur tot 24 uur
zaterdag 30 september van 14.00 uur tot 24.00 uur
zondag 1 oktober van 17.30 uur tot 24.00 uur.

Dullaert afgesloten: De toegang is verboden voor alle motorvoertuigen op het Gebroeders van de Woestyneplein (huisn° 12A-huisn° 15). De toegang tot volgende straten en pleinen of gedeeltes ervan is verboden voor alle motorvoertuigen, "uitgezonderd plaatselijk verkeer": Zuidmoerstraat, tussen de Euerardstraat en het Gebroeders van de Woestyneplein, Dullaert.

Er wordt een omleiding georganiseerd voor het plaatselijk verkeer vanaf het kruispunt Zuidmoerstraat/Euerardstraat - Euerardstraat - Hendrik Consciencestraat - Dullaert en omgekeerd.

Persbericht woensdag 27 september 2017

Wo 27.09.2017 - 16:05

Verkeersongeval

Dinsdagavond 26 september kwam er een melding binnen omstreeks 20.30 uur van een verkeersongeval in de Kerzelaarstraat in Kaprijke. Op het kruispunt met de Cocquytpolderdijk kwam het tot een aanrijding tussen een lichte vracht, bestuurd door een 32-jarige man uit Sint-Laureins, en een bromfiets, bestuurd door een 29-jarige man uit Sint-Laureins.

De motorrijder werd gewond overgebracht naar AZ Alma. Hij legde een positieve ademtest af.


Verdachte handelingen

De afgelopen dagen heeft de PZ Meetjesland Centrum al verschillende meldingen gekregen van mensen die in hun brievenbus een al dan niet handgeschreven briefje vonden met verwijzing naar de URL van een website.

Dit betreft echter een ietwat speciale reclamecampagne van een firma die laptops en smartphones verkoopt met een operating systeem dat volledig anoniem werken toelaat. Het is tevens te beschouwen als een "startup" die geld wil inzamelen via "crowdfunding" voor hun ontwikkeling.
Er is echter niets illegaals aan en nazicht wijst uit dat dit al bestaat sedert 2014.
Vermoedelijk zal een "backer" of fan van het idee zelf hier flyers aan het ronddragen zijn.

Persbericht maandag 25 september 2017

Di 26.09.2017 - 8:39

Verkeersongeval
Zondag 24 september omstreeks 07.00 uur gebeurde er een verkeersongeval in de Vaartstraat in Kaprijke.
Een 22-jarige man uit Bassevelde verloor er de controle over het stuur en belandde in de gracht, rechts van de rijbaan.
De man legde een positieve ademtest af en werd overgebracht ten burele voor verdere afhandeling. Zijn voertuig diende getakeld te worden.


Verkeersongeval
Zondag op de middag werd de Politiezone Meetjesland Centrum in kennis gesteld van een verkeersongeval op de N49 in de richting van Knokke.
De bestuurder van de personenwagen Seat Ibiza, een 24-jarige man uit Avelgem, gaf aan dat hij verstrooid was en de betonblokken op de middenberm raakte en daardoor een klapband kreeg. De bestuurder legde een positieve ademtest en vertoonde agressief en onrustig gedrag. Hij sloeg zijn eigen achterruit in en diende overgebracht te worden naar AZ Alma.


Verkeersongeval met vluchtmisdrijf
In de nacht van zondag op maandag werd een verkeersongeval gemeld in Balgerhoeke. Aldaar werden geparkeerde wagens aangereden.
De aanrijder pleegde vluchtmisdrijf. Op de plaats van de aanrijding kon een merkteken 'Toyota' teruggevonden worden, maar het voertuig werd tot op heden nog niet aangetroffen. De drie aangereden voertuigen vertoonden aanzienlijke schade. Eventuele getuigen worden gevraagd zicht te melden bij de politie.


Verkeersongeval
Maandag 25 september omstreeks 07.00 uur werd de politiezone in kennis gesteld van een verkeersongeval met lichamelijk letsel in Eeklo. Op het kruispunt van de Heilig Grafstraat met de Ovonde kwam het tot een aanrijding tussen een personenwagen, bestuurd door een 46-jarige vrouw uit Eeklo, en een fiets, bestuurd door een 22-jarige vrouw uit Eeklo. De fietsster kwam ten val en bezeerde zich aan de pols.