Persbericht donderdag 16 november 2017

Do 16.11.2017 - 16:23

Verkeersongeval
Op woensdag 15 november werd er omstreeks 17.45 uur een verkeersongeval met stoffelijke schade gemeld in de Rabautstraat in Eeklo. Een 57-jarige man uit Eeklo reed in de Rabautstraat met zijn wagen en aanhangwagen, maar om een nog onbekende reden kwam de aanhangwagen los. Deze belandde in de voorgevel van een woning in de Rabautstraat, waardoor die beschadigd werd. Er was geen discussie en het Europees Aanrijdingsformulier werd vervolledigd.


Verkeersongeval
Op de Mariapolderdijk in Watervliet gebeurde op woensdag 15 november een verkeersongeval, omstreeks 21.40 uur. Een 21-jarige dame uit Sint-Laureins was er met haar voertuig Volkswagen Golf in de vaart beland. De vrouw kon het voertuig verlaten, maar het voertuig zelf begon te zinken. Ze gaf aan alle grip over haar voertuig te zijn verloren omwille van modder op de rijweg, waardoor haar rem niet naar behoren werkte en ze zo in het water terecht is gekomen.
De vrouw liep lichte schaafwonden in het gezicht op en werd overgebracht naar AZ Alma. Het voertuig werd deze morgen getakeld. Er waren geen andere partijen betrokken bij dit verkeersongeval. De vrouw legde een ademtest af die 'safe' bleek te zijn.


Verkeersongeval
In de nacht van 15 op 16 november werd de Politiezone Meetjesland Centrum omstreeks 04.30 uur in kennis gesteld van een verkeersongeval in de Vaartstraat in Kaprijke. Daar kwam het tot een aanrijding tussen een personenwagen en een vrachtwagen, respectievelijk bestuurd door een 33-jarige man uit Moerbeke-Waas en een 42-jarige Poolse man.
Daarbij schoof de wagen weg en kwam tot stilstand in een gracht.


Verkeersongeval
Donderdag 16 november gebeurde omstreeks 08.00 uur een verkeersongeval in de Eeklostraat in Lembeke. Een jonge vrouw van 17 reed er met haar bromfiets in de richting van Eeklo en kwam ten val door een bruuske rembeweging, waardoor ze de controle over haar stuur verloor. Het slachtoffer werd overgebracht naar AZ Alma. Er was geen andere partij betrokken bij dit verkeersongeval.

Verkeersongeval
Donderdagmorgen 16 november gebeurde in de Ketterijstraat in Kaprijke een verkeersongeval, waarbij één voertuig betrokken geraakte. Een 28-jarige vrouw met Nederlandse nationaliteit verloor de controle in de bocht en belandde nadien in de gracht. De bestuurster kon het voertuig verlaten, maar gaf aan pijn te hebben aan het hoofd. Haar ademtest resulteerde in 'safe'. Zij werd overgebracht naar AZ Alma voor de eerste zorgen. Haar voertuig werd getakeld.

Persbericht dinsdag 14 november 2017

Do 16.11.2017 - 8:43

Diefstal heterdaad

Dinsdagmiddag 14 november werd de Politiezone Meetjesland Centrum in kennis gesteld van een poging tot diefstal in de Vrombautstraat in Eeklo.
In bloemisterij Het Abelenhof werd de verkoopster afgeleid door een Franssprekende vrouw in een hoek van de serre. Intussen wist een man in de buurt van haar bureau en kassa te komen, maar de verkoopster had al snel door dat er iets niet pluis was en vroeg aan de vrouw haar handtas te openen.
De twee zetten het vervolgens op een lopen. De verkoopster slaagde er nog in om de nummerplaat van hun voertuig te noteren.
Voorlopig is het niet duidelijk of er effectief iets werd meegenomen.​ Het Buurtinformatienetwerk werd opgestart.

Persbericht maandag 6 november 2017

Ma 13.11.2017 - 13:46

Verkeersongeval met gewonde
Op 6 november werd de Politiezone Meetjesland Centrum omstreeks 11.30 uur in kennis gesteld van een kop-staartaanrijding met één gewonde bestuurder in de Leopoldlaan in Eeklo.
Een 52- jarige vrouw uit Watervliet was er met haar voertuig Mitsubishi Colt in aanrijding gekomen met een lichte vrachtwagen Citroën Jumper, bestuurd door een 39-jarige man uit Deerlijk. De vrouw werd gewond overgebracht met de dienst 100 naar AZ Alma te Eeklo. De man bleef ongedeerd.

Het voertuig van de vrouw diende getakeld te worden. De lichte vrachtauto kon nog naar een nabij gelegen parking gereden worden.
De brandweer kwam ter plaatse voor het opkuisen van de rijbaan. Er was enige tijd verkeershinder. Na een half uur was de rijbaan opnieuw vrij voor het doorgaand verkeer.