Persbericht zaterdag 16 december 2017

Verkeersongeval met gewonden

Zaterdag 16 decelber omstreeks 23.30 uur kreeg de Politiezone Meetjesland Centrum melding van een verkeersongeval met gewonden in de Ketterijstraat (bocht thv de Eekloosche Polders) in Watervlietwaarin drie personenwagens betrokken waren.

Twee voertuigen, een Honda Prelude en een Seat Leon, beiden met Nederlandse nummerplaat, kwamen er net voorbij de bocht frontaal in aanrijding met een tegenligger, een voertuig Renault Espace, bestuurd door een 48- jarige man uit Assenede.

In het laatste voertuig zaten nog 4 passagiers, zijnde de 53-jarige broer van bestuurder, zijn 48-jarige echtgenote en hun dochters van 20 en 10 jaar oud.

Allen werden gewond overgebracht naar het ziekenhuis AZ Alma te Eeklo.

De Seat Leon werd bestuurd door een 21-jarige man uit IJzendijke (NL). In zijn voertuig zaten 2 passagiers: een 17-jarige vrouw en een 16-jarige jongeman, beiden uit Ijzendijke (NL).

De bestuurder werd zwaar gewond overgebracht naar het AZ Sint-Lucas te Gent en de 16-jarige passagier werd zwaar gewond overgebracht naar het Jan Palfijnziekenhuis te Gent. Aanvankelijk was er sprake van levensgevaar doch in de loop van de nacht kwam de melding dat beiden buiten levensgevaar waren.

De Honda Prelude werd bestuurd door een 18-jarige man uit IJzendijke (NL). Hij bleef ongedeerd.

Een verkeersdeskundige werd aangesteld door het parket Oost-Vlaanderen om de juiste omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

De voertuigen werden eveneens getakeld voor verder onderzoek.