1 dag niet

De PZ Meetjesland centrum nam deel aan de nationale actiedag tegen woninginbraken op 28 oktober 2017.

Er waren verschillende anonieme ploegen die controles deden op het grondgebied van onze politiezone, met bijzondere aandacht voor de inbraakgevoelige wijken.

Er werden in totaal 121 voertuigen en 137 personen gecontroleerd. Er werden daarbij geen geseinde personen of voertuigen aangetroffen. Wel bleek één voertuig niet te zijn verzekerd en één niet meer geldig geschouwd.

Eén bestuurder bleek te rijden onder invloed van drugs waardoor zijn rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken. Ook werden ook twee onmiddellijke inningen van 58 euro uitgeschreven wegens niet gebruik van de fietsverlichting.

Tijdens de actie werden 13 straten op Speed DPA ( = snel diefstalpreventieadvies) gecontroleerd waarbij er aan 88 woningen een opmerking werd gegeven inzake één of meerdere "onveiligheden". De adviseurs deponeren daarbij onmiddellijk een brief met hun specifieke bevindingen in de brievenbus van elke gecontroleerde woning. Meestal zijn er opmerkingen omtrent de sloten, begroeiing, ontbreken van huisnummers, volle brievenbussen....