Persbericht 30 september 2017

Dronken motorrijder
Afgelopen nacht heeft een anonieme patrouille van de Politiezone Meetjesland Centrum een dronken motorrijder geïntercepteerd in het centrum van Eeklo. Een 48-jarige man uit Eeklo reed zwalpend door het centrum met zijn zware Harley Davidson motorfiets. Hij legde een positieve ademtest af en zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Hij bleek tevens in het bezit te zijn van een verboden wapen, namelijk een dolkmes.


Verkeersongeval met alcoholintoxicatie
Afgelopen nacht kreeg de Politiezone Meetjesland Centrum kennis van een verkeersongeval in de Tieltsesteenweg in Eeklo. Een 68- jarige man uit Assenede kwam er met zijn voertuig Peugeot RCZ in aanrijding met een geparkeerd voertuig. Door de aanrijding werd zijn voertuig naar links gekatapulteerd en komt hij verderop op zijn dak terecht op de rijbaan. De bestuurder bleek niet gewond te zijn en legde een positieve ademtest af.
Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Zijn voertuig werd getakeld.

Lokale actie
Afgelopen nacht heeft de PZ Meetjesland Centrum een kleine lokale actie gevoerd gevoerd op het grondgebied van de zone. In inbraakgevoelige wijken en op gekende overlastplaatsen werd daarbij uitvoerig gepatrouilleerd. 17 voertuigen en 25 personen werden aan een grondige controle onderworpen.
Na controle mochten ze beschikken. Eén gecontroleerde bestuurder legde wel een positieve ademtest af.