Verkeershinder Paterstraat Eeklo

De Patersstraat in Eeklo wordt afgesloten van 6 juni 2017 t.e.m. maart 2018 voor de aanleg van een semi-gescheiden rioleringsstelsel en de volledige herinrichting van de wegenis.

Fasering

Vanaf dinsdag 6 juni zal de volledige wegenis van de Patersstraat opengebroken worden en zal een tijdelijke steenslag aangebracht worden.

Op maandag 12 juni zullen de nutsmaatschappijen (Eandis, De Watergroep en Proximus) starten met het vernieuwen van hun leidingen. Dit zal gebeuren in 2 fasen om zo de woningen optimaal bereikbaar te houden:

- Fase 1 - tussen de Stationsstraat en Patersstraat 27.

- Fase 2 - tussen Patersstraat 29 tot Zuidmoerstraat.

Op maandag 16 oktober zullen de effectieve wegenis- en rioleringswerken starten, deze worden uitgevoerd door aannemer Cochuyt - De Smet. De werken starten aan het kruispunt met de Zuidmoerstraat en verschuiven richting de Stationsstraat.

Tijdens de werken zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn. Het plaatselijk verkeer kan de woning bereiken voor en na de 'kantooruren', van 7 tot 16.30 uur.

De totale uitvoeringstermijn van bovenstaande werken wordt geschat op 10 maanden, het einde is voorzien in maart 2018, de werken zullen sowieso afgerond zijn voor de paasvakantie. Intussen wordt intern nagedacht over het definitief statuut van de Patersstraat, dit kan als een trage straat (maximaal 30 km/h) of als fietsstraat zijn.