Persbericht weekend 22-23 april 2017

Geïntoxiceerd sturen

Afgelopen nacht heeft een interventieploeg van de Politiezone Meetjesland Centrumtoezicht gedaan op Ringlaan te Eeklo.

Gelet op de gewijzigde verkeerssituatie naar aanleiding van de bouw van het nieuwe ziekenhuis heeft de politiezone er kennis van dat sommige weggebruikers het daar niet te nauw nemen met de verkeersregels.

Een 78-jarige bestuurder uit Maldegem werd onderschept na een verkeersovertreding op het kruispunt met de Raverschootstraat en legde vervolgens een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden.

Verkeersongeval-spookrijden

Zondagavond 23 april omstreeks 20.30 uur gebeurde er een verkeersongeval op de E34 Expresweg, in de richting van Antwerpen op de rijstrook naar Knokke.

Een spookrijder, een 26-jarige man uit Grimbergen, kwam in aanrijding met een Nederlands voertuig dat uit Antwerpen kwam en richting Knokke reed. De spookrijder legde een positieve ademtest af (alcohol) en ook een positieve speekseltest (drugs-amfetamines).

Hij werd licht gewond door het ongeval. De bestuurder van het aangereden voertuig, een 31-jarige man uit Kortemark, en zijn passagier werden beiden licht gewond.

Allebei de voertuigen dienden getakeld te worden. Alle partijen werden overgebracht naar AZ Alma ziekenhuis voor verzorging.