Persbericht dinsdag 6 december 2016

Verkeersongeval

Maandagavond 5 december werd de Politiezone Meetjesland Centrum in kennis gesteld van een verkeersongeval in de Zeelaan in Balgerhoeke. Daar had een lichte vrachtauto Mercedes een bromfiets aangereden. De bestuurder van de wagen, een 31-jarige man uit Eeklo, had de bromfiets niet opgemerkt.

De bestuurder en de passagier van de wagen, een 21-jarige jongeman uit Ruiselede, bleven ongedeerd. Op de bromfiets zaten twee jongeren uit Maldegem, een man van 20 en een van 21 jaar. Zij werden licht gewond overgebracht naar AZ Alma in Eeklo.



Poging inbraak

Maandagavond 5 december meldde een inwoner van de Hippoliet Van Peenestraat omstreeks 18.00 uur een poging tot inbraak in zijn woning.

De man zijn zoon bevond zich in zijn slaapkamer op de eerste verdieping, wanneer hij een viertal harde klappen hoorde. De zoon stak de lichten aan en ging beneden een kijkje nemen. Vermoedelijk schrikten de daders op en namen ze het hazenpad.

Er werd schade aangebracht aan het venster in de woonkamer, dat had men kapot proberen te slaan. Er werd niks gestolen.



Verkeersongeval

Maandag 5 december omstreeks 19.00 uur gebeurde er een verkeersongeval in de Pokmoere in Eeklo.

Daar kwam het tot een aanrijding tussen een Volvo en een Volkswagen, respectievelijk bestuurd door een 46-jarige man uit Evergem en een 32-jarige man uit Eeklo. Een van de wagens probeerde een stilstaande vrachtwagen voorbij te steken, maar op dat moment kwam de andere wagen uit de tegengestelde richting en op dat moment botsten de zijkanten van de wagens tegen elkaar. Het Europees Aanrijdingsformulier werd ingevuld.



Verkeersongeval

Dinsdag 6 december omstreeks 11.00 uur gebeurde er een verkeersongeval op het kruispunt van de Slachthuisstraat en Nieuwendorpe.

Een voertuig Porsche stond op het einde van de Slachthuisstraat en wenste links af te slaan. De 45-jarige bestuurster uit Aalter sloeg links af en op dat moment kwam er langs rechts vanuit Nieuwendorpe een voertuig Volkswagen aangereden en de bestuurder, een 26-jarige vrouw uit Gent, merkte de Porsche te laat op en reed de wagen aan. De jonge vrouw werd overgebracht naar AZ Alma in Eeklo en haar voertuig werd getakeld.



Inbraak

Er vond een inbraak plaats in de Oostveldstraat in Eeklo. Daar trof een vrouw het huis van haar zoon overhoop aan op dinsdag 6 december.

Een ruit werd ingeslagen en er was grote wanorde in de woning. Op het eerste zicht leek er niks verdwenen uit de woning.