Persbericht woensdag 23 november 2016

Onopzettelijke brandstichting

Woensdag 23 november werden onze diensten omstreeks 11.00 uur gevraagd bij de firma Victor Buyck. Daar was één van de werknemers aan de slag met een brander, toen hij plots een luide knal achter zich hoorde. Achter de man stonden drie flessen met chemische producten en één daarvan was beginnen branden door de warmte van de brander. Even heerste er ontploffingsgevaar, maar gelukkige geraakte niemand gewond. De brandweer koelde een tijdje de flessen, zodat deze niet konden ontploffen. De leverancier van de flessen zou de flessen komen ophalen, om deze gedurende een lange tijd in een koelbad te leggen, om ontploffing te voorkomen.



Verkeersongeval

Woensdag 23 november werd de Politiezone Meetjesland Centrum ingelicht van een verkeersongeval op het Gebroeders Van De Woestijneplein in Eeklo. Daar was een 21-jarige jongeman uit Lembeke achterwaarts met zijn voertuig tegen het geparkeerde voertuig van een 57-jarige man uit Maldegem. De twee partijen vulden het Europees Aanrijdingsformulier in. Niemand geraakte gewond.



Verkeersongeval

Een 50-jarige vrouw uit Eeklo meldde op 23 november een verkeersongeval aan de verkeerslichten op het kruispunt van de Stationsstraat met de Markt. Daar veranderde ze van het linker- naar het rechterrijvak en daarbij reed ze met haar wagen tegen een vrachtwagen die op dat moment op de rechterrijstrook passeerde. De vrachtwagenchauffeur was zich wellicht niet bewust van de aanrijding, want hij zette gewoon zijn weg verder. Vermoedelijk is hooguit zijn linkerachterlicht beschadigd. Bij de vrouw was haar voorbumper los en beschadigd. De carrosserie was rechts vooraan ook beschadigd. De vrouw geraakte niet gewond, haar 22-jarige passagier evenmin.



Onopzettelijke brandstichting

Woensdag 23 november omstreeks 13u30 werd de Politiezone Meetjesland Centrum ingelicht van brand bij de firma Revam in de Industrielaan te Eeklo. Daar had een stroomgroep vuur gevat. Een ploeg van de brandweer had het vuur snel onder controle. De oorzaak van de brand is accidenteel. Er werd niemand gewond en buiten de stroomgroep is er geen verdere schade.