Persbericht dinsdag 9 februari 2016

Vandaag omstreeks 11u30 kreeg onze interventieploeg kennis van een aanrijding met stoffelijke schade tussen een personenwagen met Nederlandse kentekenplaat

en een personenwagen met Belgische kentekenplaat. De bestuurder van het Belgische voertuig was weg gereden van de plaats van het ongeval.

De aanrijding vond plaats op het Nederlands grondgebied, vlak bij de grensovergang nabij de Vlotweg in Sint-Laureins.

Toen onze ploeg ter plaatse stond in de Vlotweg bij de Nederlandse bestuurder passeerde op dat ogenblik de aanrijder voorbij de patrouille.

De ploeg zette onmiddellijk de achtervolging in, rijdende in de richting van Nederland.

Alhoewel zwaailicht en sirene werden gebruikt weigerde de bestuurder aanvankelijk te stoppen.

De achtervolging werd vervolgens verder gezet op Nederlands grondgebied.

Uiteindelijk slaagde de patrouille erin het voertuig zonder problemen tot stilstand te brengen op het grondgebied van Eede (Nederland).

Ter plaatse werd de bestuurder, een 61-jarige man uit Sint-Laureins, staande gehouden in afwachting van de komst van de Nederlandse collega's die het verkeersongeval verder hebben afgehandeld.



Vanmiddag omstreeks 14u30 heeft een 79-jarige dame uit Eeklo tegen het uitstalraam gereden van een apotheek gelegen in de Brugsesteenweg te Eeklo.

De vrouw wou zich parkeren op de parking van de apotheek en duwde per abuis op het gaspedaal in plaats van op de rem en kwam zo in aanrijding met het raam.

Er vielen geen gewonden. De materiële schade bleef beperkt.

De brandweer kwam uit veiligheidsoverweging ter plaatse.