Persbericht: aantreffen cannabisplantage

'Afgelopen maandag 28/09/2015 werd in een landelijk gelegen hoeve te Watervliet, deelgemeente van Sint-Laureins, een cannabisplantage ontdekt. De woning bevindt zich op korte afstand van de Belgisch-Nederlandse grens.

Een ploeg vergezelde een deurwaarder en betrad de woning via de garage. In een ruimte naast de garage stootte de ploeg en de deurwaarder echter op een cannabisplantage.

De lokale recherche werd erbij geroepen. De eigenaar kon telefonisch bereikt worden en kwam ter plaatse. Hij werd in kennis gesteld van de vondst en gaf toestemming tot een huiszoeking in zijn woning en aanhorigheden.

In de veranda palend aan de garage en in de stalling werden nog eens drie kweekruimtes aangetroffen. In totaal werden 250 cannabisplanten in volle bloei gevonden.

Bovendien werden in de lades van de diepvriezer nog eens drie zakken ontdekt. De zakken bevatten cannabisknipsels (resten) en wegen samen 1,7 kg.

Alle kweekruimtes werden verzegeld.

Het labo van de federale gerechtelijke politie werd eveneens in kennis gesteld.

Betrokkene werd gearresteerd. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De 38 jarige man werd onder strikte voorwaarden in vrijheid gesteld maar zal zeer binnenkort voor de rechtbank moeten verschijnen

De aangetroffen planten werden intussen vernietigd.'