Opnieuw melding van Microsoft Scam

Microsoft scam

Scam is een vorm van oplichterij waarbij fraudeurs proberen u een som geld af te troggelen onder valse voorwendselen. Recent zijn er diverse feiten in het land gemeld van 'Microsoft Scam' waarbij cybercriminelen zich uitgeven als medewerkers van Microsoft.



Hoe gaan zij te werk?



Criminelen bellen u thuis op, en doen zich voor als beveiligingsexperts van Microsoft. Ze beweren dat er problemen zijn vastgesteld met uw computer en dat dit eenvoudig op te lossen is via enkele richtlijnen aan de telefoon. Ze vragen om uw computer op te starten, in te loggen op een bepaalde website en vervolgens een programma te downloaden. Ondertussen zijn de verdachten in staat om van op afstand uw computer over te nemen.



Eenmaal de computer is overgenomen, worden een aantal schermen geopend. Dit kunnen bv. logbestanden van Windows zijn. Hierin staan altijd wel fouten vermeld die eigen zijn aan de normale werking van het systeem. Goedgelovige slachtoffers laten zich echter wijsmaken dat die foutmeldingen duiden op ernstige problemen met hun computersysteem. Het slachtoffer krijgt dan de mogelijkheid om een geldsom te betalen teneinde verder geholpen te worden.



Meer info en hoe u zich moet beschermen vindt u op de website van Microsoft.



Onthoud vooral dat Microsoft geen ongevraagde telefoontjes pleegt om uw computerbeveiliging of software problemen in rekening te brengen.