Resultaten verkeerscontrole

Gisteren werden tussen 14 en 22 uur op vier verschillende locaties binnen de politiezone Meetjesland centrum snelheidscontroles gehouden. Alle overtreders werden onmiddellijk tot stilstand gebracht en geïdentificeerd.

In totaal werden 707 voertuigen gecontroleerd, 39 ervan werden in overtreding genomen. In Aveschoot te Kaprijke reed een bestuurder binnen de bebouwde kom aan 103 km/uur, het rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Een andere bestuurder, die eveneens op dezelfde locatie te snel reed, bleek bij controle onder invloed van alcohol én drugs zijn wagen te besturen. Ook hij mocht onmiddellijk zijn rijbewijs voor 15 dagen afgeven. Tijdens de controle in de Moerstraat te Sint-Laureins werd een bestuurder betrapt die 101 km/uur reed. De Moerstraat is gelegen binnen de bebouwde kom. De man zag zijn rijbewijs ingetrokken voor dezelfde periode.

Een chauffeur die gecontroleerd werd omdat hij geen drager was van de verplichte veiligheidsgordel bleek na controle te rijden onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor een termijn van 15 dagen.

Tenslotte werden twee bestuurders van een opgedreven bromfiets in overtreding genomen. De opgefokte tweewielers werden uit het verkeer gehaald. Een van de brommers was bovendien niet verzekerd.