Veilig motorrijden

Veilig Motorrijden West-Vlaanderen - actiedag op 9 mei 2015 te Kortrijk

Analyse leert ons dat er, over de laatste 5 jaar bekeken, gemiddeld per jaar 370 ongevallen met motorfietsen gebeuren op onze West-Vlaamse wegen. Naast de vele honderden al dan niet zwaar gewonde bestuurders en bijzitters vielen er ook jaarlijks 12 doden te betreuren. Cijfers die ons moeten doen nadenken over ons gedrag als bestuurder van een motorfiets, maar ook de andere weggebruikers moet wijzen op de aanwezigheid van motorfietsen.

Om deze reden dan ook de provinciale campagne van de gouverneur West-Vlaanderen die voor de eerste maal zijn start zal kennen in de regio Kortrijk. De gouverneur van West-Vlaanderen zal op 9 mei 2015 persoonlijk aanwezig zijn en het startschot geven van de verkeerscampagne.

Wil je deelnemen aan deze verkeersdag, je behendigheid met de motorfiets en je kennis van het verkeersreglement testen.....schrijf je dan nu reeds in.

200 motorrijders krijgen straks de kans om tijdens een rit van 60 km een tiental behendigheidsproeven af te leggen. Nadien wordt een test afgenomen bij de Kortrijkse Rijschool. De start is voorzien rond 09.00 uur en de dag eindigt rond 16.00 uur. Wil je erbij zijn dan kan je nu reeds inschrijven via veiligmotorrijdenwvl@gmail.com. Elke deelnemer ontvangt een provinciaal attest van deelname aan deze verkeersdag en een aandenken van de stad Kortrijk. De deelname is gratis.

Binnenkort kan je hier meer lezen over de campagne en publiceren wij onze flyer en affiches.

De plaatsen zijn beperkt, wees er vlug bij!!"

Inschrijven kan via emailadres: veiligmotorrijdenwvl@gmail.com

Meer info:

Website : http://www.west-vlaanderen.be/kwaliteit/veiligheid/federaal/politioneleveiligheid/verkeer/Paginas/Veilig-motorrijden.aspx

Facebookpagina: https://www.facebook.com/VeiligMotorrijdenWestVlaanderen