Persbericht zondag 1 april 2018

Aantreffen illegalen

Op het terrein van de firma Vandemoortele te Eeklo liepen donderdagmorgen bij het lossen van goederen uit een Ierse vrachtwagen 2 illegalen weg.

Meteen werd de PZ Meetjesland Centrum verwittigd die ter plaatse nog 19 andere illegalen in de vrachtwagen aantrof. Volgens de bestuurder van de vrachtwagen zijn de personen vermoedelijk in Nederland aan boord gekropen.

De 21 personen van Iraakse afkomst werden overgebracht naar het politiecommissariaat. Ook de twee gevluchte personen konden nog in de buurt aangetroffen worden. De personen verkeerden in goede gezondheid en kregen op het commissariaat eten, drinken en verzorging. De stad Eeklo zorgde voor stoelen en bijkomende verwarming.

Allen werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel. Vermoedelijk waren de illegalen onderweg vanuit hun thuisland richting Engeland.

Na onderzoek kregen de vluchtelingen het bevel om het grondgebied binnen de 7 dagen te verlaten.

Twee mannen moesten worden overgebracht naar het Repatriëringscentrum 127Bis te Steenokkerzeel.



Inbraken

Zaterdagnacht kreeg de PZ Meetjesland Centrum meerdere meldingen van inbraken.

In de scoutslokalen van de FOS gelegen langsheen de Tieltsesteenweg te Eeklo werd een raam stuk geslagen en werden bakken leeggoed gestolen.

In de Ledestraat in Lembeke werd een raam van een woning open gebroken. De bewoner is op reis zodat er nog niet precies geweten is wat er werd gestolen.

In de Oosteeklostraat in Lembeke heeft een bewoner 2 personen op heterdaad betrapt die de vlucht namen toen hij het licht aanstak.

De tang van de inbrekers zat nog tussen het raam. Onmiddellijk ingestelde patrouilles in de nabije buurt met versterking van de naburige politiezone Assenede-Evergem leverden echter geen resultaat op.

In de Beukenlaan te Lembeke tenslotte merkten bewoners bij hun thuiskomst op dat een schuifraam open stond en alles in hun woning was doorzocht. Er is op heden nog geen nadeel gekend.

Gelet op de inbraken in Lembeke, werden de buurtinformatienetwerken van Lembeke en Kaprijke ingelicht.

Verkeersongeval met alcoholintoxicatie

Zaterdagnacht kreeg de PZ Meetjesland Centrum melding van een verkeersongeval in de Pokmoere te Eeklo. Een 30-jarige man uit Eeklo verloor er de controle over het stuur van zijn Mercedes GL en ramde hierbij een verlichtingspaal. Het voertuig is total loss en werd getakeld.

De verlichtingspaal was volledig uit de grond gerukt. De paal lag over de rijbaan. De brandweer werd verwittigd voor het opkuisen van de rijbaan en Eandis om een nieuwe paal te plaatsen. Een bewoner heeft eveneens schade aan haag en oprit.

De bestuurder werd met lichte verwondingen overgebracht naar het AZ Alma. Hij legde daar een positieve ademtest af en in opdracht van de dienstdoende parketmagistraat werd zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.