Op dinsdag 27/2/2018 ging de  22ste verkeersveilige dag door, een initiatief van de Oost-Vlaamse provinciegouverneur Briers en Procureur-Generaal Dernicourt. Met deze dag wordt de zware kettingbotsing van 27/02/1996 op de E17 ter hoogte van Nazareth herdacht en is het bedoeling om te sensibiliseren tot meer verkeersveilig gedrag.

Tijdens de verkeersveilige dag werd naast de verkeersovertredingen zoals het rijden onder invloed van alcohol of drugs, het niet dragen van de veiligheidsgordel enz...ook gefocust op snelheidscontroles. In samenwerking met de 28 Oost-Vlaamse politiezones, de federale wegpolitie Oost-Vlaanderen en de federale scheepvaartpolitie werden maar liefst 85236 voertuigen gecontroleerd, op ongeveer 150 controleplaatsen, dankzij de inzet van 282 politiemensen. Tijdens deze controles werden 6,5% van de voertuigen geverbaliseerd wegens te snel rijden.

In politiezone regio Puyenbroeck werd gecontroleerd in de Walderdonk te Wachtebeke, 61 bestuurders reden er te snel. Iedereen blies safe. In Zelzate controleerden onze ploegen op de R4. Er werden 117 snelheidsovertredingen vastgesteld. Iedereen blies safe.In Moerbeke stond onze controlepost op de Wachtebekesteenweg. Er werden 127 snelheidsovertredingen vastgesteld. Bij 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Iedereen blies safe.Tenslotte controleerden onze ploegen, rond schooltijd, ter hoogte van  Zevenekendorp te Lochristi. Er werden maar liefst 94 snelheidsovertredingen vastgesteld, bij 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Iedereen blies safe. 1 bestuurder bleek onder invloed van verdovende middelen, het rijbewijs van deze bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken.

Tijdens deze controles werden in totaal 7 onmiddellijke inningen uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel of GSM-gebruik achter het stuur.

#samenvoorveiligheid