Op geregelde tijdstippen organiseert de lokale politie Regio Puyenbroeck preventieve controles ter bevordering van de verkeersveiligheid (sturen onder invloed van alcohol/drugs, snelheidscontroles) en ter voorkoming van inbraken (controle van verdachte personen en voertuigen.). Daarnaast gaat bijzondere aandacht uit naar verschillende vormen van overlast en het gebruik of dealen van verdovende middelen.Dit weekend nam onze politiezone deel aan het ‘weekend zonder alcohol’. In samenwerking met de collega’s van de lokale en federale politie werd zestig uur lang in het hele land gecontroleerd op rijden onder invloed, zowel op de autosnelwegen als op de gewest- en gemeentewegen.

In Zelzate werd gecontroleerd op het kruispunt Assenedesteenweg - E. Caluslaan, 45 bestuurders werden gecontroleerd, 44 bestuurders bliezen safe en 1 bestuurder blies alarm. Één bestuurder bleek onder invloed van verdovende middelen te zijn. Het rijbewijs van deze bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Er werd een waarschuwing uitgeschreven voor een voertuig dat niet in orde was met de technische keuring en 2 onmiddellijke inningen voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. In de Kanaalstraat werden 22 bestuurders gecontroleerd. Iedereen blies er safe. Er werd een onmiddellijke inning opgesteld voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Één leerling bestuurder was ‘s nachts op de baan zonder begeleider. Er werd een proces-verbaal opgesteld.

In Moerbeke-Waas controleerden we 53 bestuurders tussen de Hospicestraat en de Damstraat, 51 bestuurders bliezen safe, 2 personen bliezen alarm. Er werd een onmiddellijke inning opgesteld voor een persoon die zijn veiligheidsgordel niet droeg. In de Hospicestraat werden 45 bestuurders gecontroleerd. 42 bestuurders bliezen safe, 2 alarm en 1 positief.

In Wachtebeke werd gecontroleerd in de Godshuisstraat/ Reepstraat. 63 bestuurders werden onderworpen aan een alcoholcontrole. 61 bestuurders bliezen safe, 1 alarm en 1 positief. Een bromfietser kreeg een rijverbod van 15 dagen wegens te hoge snelheid. Op de Oudenburgse Sluis ondergingen 25 bestuurders een alcoholtest, 24 bestuurders bliezen safe, 1 blies positief. Er werd een proces-verbaal opgemaakt voor een bestuurder die reed zonder geldig rijbewijs

In Lochristi controleerden onze ploegen op de Antwerpse Steenweg / Braamstraat. 25 bestuurders werden gecontroleerd. 23 bliezen safe, 2 positief waarbij er bij één bestuurder het rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken. Er werd een proces-verbaal opgesteld voor een bestuurder die tijdens zijn rijverbod, toch aan het rondrijden was. Er werd een proces-verbaal opgesteld voor het negeren van een bevel, een onmiddellijke inning voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en 1 waarschuwing voor het niet in orde zijn met de boorddocumenten. In de Rivierstraat werden 45 bestuurders gecontroleerd. 41 bestuurders bliezen safe, 2 bestuurders bliezen positief en 2 bliezen alarm. 1 bestuurder bleek onder invloed van verdovende middelen, zijn voertuig werd in de klem gezet. Er werd een onmiddellijke inning uitgevoerd voor een bestuurder die zijn veiligheidsgordel niet droeg en er werd een waarschuwing uitgeschreven voor een bestuurder die niet in orde was met de boorddocumenten.

#samenvoorveiligheid