Op geregelde tijdstippen organiseert de lokale politie Regio Puyenbroeck preventieve controles ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter voorkoming van inbraken. Daarnaast gaat bijzondere aandacht uit naar verschillende vormen van overlast en het gebruik of dealen van verdovende middelen.

Het afgelopen weekend werd gecontroleerd op het rijden onder invloed van verdovende middelen.

In Moerbeke controleerden onze ploegen op de Koewachtsteenweg. 7 bestuurders ondergingen een controle. 1 bestuurder bleek onder invloed van verdovende middelen. Het rijbewijs van deze bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken.

In Lochristi werden 35 bestuurders gecontroleerd in de Oude Veldstraat. 5 bestuurders bleken onder invloed van alcohol. 1 voertuig bleek niet in orde met de verzekering, het werd in de klem gezet. Er werd een proces-verbaal opgemaakt voor een voertuig dat niet gekeurd bleek te zijn en 1 bestuurder droeg zijn veiligheidsgordel niet. In de Rivierstraat in Beervelde werden 28 bestuurders gecontroleerd. 2 bestuurders bliezen alarm en 3 bliezen positief. 1 voertuig werd in de klem gezet daar de bestuurder geen drager was van een rijbewijs. Er werden 2 onmiddellijke inningen opgesteld voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en er werd een proces-verbaal opgesteld voor een voertuig dat niet gekeurd was. Er werd een Pools voertuig onderschept dat nog een openstaande boete had voor 3 snelheidsovertredingen in ons land. De boete werd onmiddellijk vereffend.

In Zelzate werd gecontroleerd in de E. Caluslaan. Er werden 22 bestuurders aan een controle onderworpen. 1 bestuurder blies alarm en 1 bestuurder positief. Er werd een proces-verbaal opgemaakt voor een bestuurder die niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en een onmiddellijke inning voor een bestuurder die door het rood licht gereden was.

In Wachtebeke controleerden onze ploegen 18 bestuurders in het Dorp. 1 bestuurder blies alarm en 2 bestuurders bliezen positief. Bij één van de bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Onze ploegen kwamen eveneens tussen bij moeilijkheden in een café in de buurt.

#Samenvoorveiligheid

#BOB