Op geregelde tijdstippen organiseert de lokale politie Regio Puyenbroeck preventieve controles ter bevordering van de verkeersveiligheid (sturen onder invloed van alcohol/drugs, snelheidscontroles) en ter voorkoming van inbraken (controle van verdachte personen en voertuigen.). Daarnaast gaat bijzondere aandacht uit naar verschillende vormen van overlast en het gebruik of dealen van verdovende middelen.

Het voorbije weekend vonden verschillen...de controles plaats. In Moerbeke-Waas werden ter hoogte van de Damstraat 40 voertuigen onderworpen aan een controle. 1 bestuurder legde een positieve ademtest af. Er werd bovendien een bestuurder betrapt die onder invloed bleek te zijn van verdovende middelen. Het rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

In Zelzate werden ter hoogte van de Kanaalstraat 15 voertuigen gecontroleerd. 1 bestuurder reed onder invloed van verdovende middelen. Het rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Er werd tevens een bestuurder betrapt met een kleine hoeveelheid verdovende middelen op zak. Een alerte burger meldde zondagavond dat er een voertuig met vier dronken personen aanstalten maakte om te vertrekken ter hoogte van de Grote Markt. Het voertuig kon geïntercepteerd worden. De bestuurder legde een positieve ademtest af. Het rijbewijs van de man werd onmiddellijk ingetrokken. De inzittenden van het voertuig keerden huiswaarts per taxi.

In Wachtebeke werden 14 bestuurders gecontroleerd ter hoogte van Peene. Ze bliezen allen 'safe'. Ter hoogte van Pottershoek werd een bestuurder gecontroleerd die reed tijdens een periode waarin hij niet beschikte over een geldig rijbewijs. Hij bleek bovendien onder invloed te zijn van verdovende middelen. Er werd tevens een kleine hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen bij de man.

In Lochristi werden 30 bestuurders gecontroleerd ter hoogte van de Rivierstraat. 5 bestuurders bliezen alarm en 4 bestuurders legden een positieve ademtest af.