Op geregelde tijdstippen organiseert de lokale politie Regio Puyenbroeck preventieve controles ter bevordering van de verkeersveiligheid (sturen onder invloed van alcohol/drugs, snelheidscontroles) en ter voorkoming van inbraken (controle van verdachte personen en voertuigen.). Daarnaast gaat bijzondere aandacht uit naar verschillende vormen van overlast en het gebruik of dealen van verdovende middelen.

Dit weekend nam onze politiezone deel aan het ‘weekend zonder alcohol’. In samenwerking met de collega’s van de lokale en federale politie werd zestig uur lang in het hele land gecontroleerd op rijden onder invloed, zowel op de autosnelwegen als op de gewest- en gemeentewegen.

In Zelzate werd gecontroleerd op de Assenedesteenweg. 66 bestuurders werden gecontroleerd, iedereen blies safe, er werd 1 waarschuwing uitgeschreven voor een voertuig dat niet in orde was met de boorddocumenten. In de Chalmetlaan werden 63 bestuurders gecontroleerd. 61 bestuurders bliezen safe, 1 blies alarm en 1 blies positief.

In Moerbeke-Waas controleerden we 12 bestuurders in de Spoorwegstraat, iedereen blies safe.  In de Hospicestraat werden 45 bestuurders gecontroleerd. 42 bestuurders bliezen safe, 2 alarm en 1 positief. 

In Wachtebeke werd gecontroleerd in de Godshuisstraat. 40 bestuurders werden onderworpen aan een alcoholcontrole. 38 bestuurders bliezen safe, 1 alarm en 1 positief. Op de Oudenburgse Sluis ondergingen 25 bestuurders een alcoholtest, 24 bestuurders bliezen safe, 1 blies positief. Er werd een proces-verbaal opgemaakt voor een bestuurder die reed zonder geldig rijbewijs en 1 motard kreeg een onmiddellijke inning omdat hij geen motorhandschoenen droeg.

In Lochristi controleerden onze ploegen op de Denen. 38 bestuurders werden gecontroleerd. 33 bliezen safe, 1 alarm en maar liefst 4 bestuurders bliezen positief. Er werd een proces-verbaal opgesteld voor het negeren van een bevel, 3 onmiddellijke inningen voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en 1 waarschuwing voor het niet in orde zijn met de keuring.In de Slagmanstraat werden 50 voertuigen gecontroleerd. 41 bestuurders bliezen safe, 4 bliezen alarm en 5 bestuurders legden een positieve ademtest af. 1 bestuurder kreeg een waarschuwing omdat de boorddocumenten van zijn voertuig niet in orde waren 

#samenvoorveiligheid