Om de beslissingen van de Politieraad op 07/02/2018 te raadplegen kan u de samenvatting hier downloaden.

Lees meer →

 

Op dinsdag 27/2/2018 ging de  22ste verkeersveilige dag door, een initiatief van de Oost-Vlaamse provinciegouverneur Briers en Procureur-Generaal Dernicourt. Met deze dag wordt de zware kettingbotsing van 27/02/1996 op de E17 ter hoogte van Nazareth herdacht en is het bedoeling om te sensibiliseren tot meer verkeersveilig gedrag.

Lees meer →

banner slachtofferzorg

 

Slachtoffers, nabestaanden en vrienden en familie van slachtoffers of getuigen van een misdrijf, verkeersongeval, ramp of aanslag kunnen voortaan ook terecht op www.slachtofferzorg.be. De website is een bijkomend hulpmiddel voor de zorg voor slachtoffers waarop alle informatie en ondersteuning te vinden is op juridisch, praktisch en emotioneel vlak.

De website ‘slachtofferzorg.be’ bundelt alle informatie voor slachtoffers, nabestaanden en vrienden en familie van slachtoffers of getuigen van een misdrijf, verkeersongeval, ramp of aanslag. Dit is een bijkomend instrument in de (na)zorg voor slachtoffers. Achter de website loopt een traject om de hulp- en dienstverlening geïntegreerd en gecoördineerd aan te bieden met duidelijke aanspreekpunten die vanuit een multidisciplinaire benadering kort op de bal kunnen spelen.

Lees meer →

 Op geregelde tijdstippen organiseert de lokale politie Regio Puyenbroeck preventieve controles ter bevordering van de verkeersveiligheid (sturen onder invloed van alcohol/drugs, snelheidscontroles) en ter voorkoming van inbraken (controle van verdachte personen en voertuigen.). Daarnaast gaat bijzondere aandacht uit naar verschillende vormen van overlast en het gebruik of dealen van verdovende middelen.Dit weekend nam onze politiezone deel aan het ‘weekend zonder alcohol’. In samenwerking met de collega’s van de lokale en federale politie werd zestig uur lang in het hele land gecontroleerd op rijden onder invloed, zowel op de autosnelwegen als op de gewest- en gemeentewegen.

Lees meer →

Vandaag gaat de winterbob campagne van start. De campagne ‘BOB en trots erop’ wil deze winter iedereen aansporen om BOB te zijn en stelt dat BOB een bewuste attitude is waarop men trots mag zijn.

Lees meer →