Vandaag gaat de winterbob campagne van start. De campagne ‘BOB en trots erop’ wil deze winter iedereen aansporen om BOB te zijn en stelt dat BOB een bewuste attitude is waarop men trots mag zijn.

Lees meer →

Tijdens de maand oktober gingen de wijkteams van onze politiezone langs bij alle lagere scholen van Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke en Zelzate voor een controle van de fietsen (met het oog op de donkere wintermaanden en een maximale zichtbaarheid van onze jonge fietsertjes).

Lees meer →

Klik hier voor een overzicht van de woninginbraken in oktober 2017

 

Op geregelde tijdstippen organiseert de lokale politie Regio Puyenbroeck preventieve controles ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter voorkoming van inbraken. Daarnaast gaat bijzondere aandacht uit naar verschillende vormen van overlast en het gebruik of dealen van verdovende middelen.

Het afgelopen weekend werd gecontroleerd op het rijden onder invloed van verdovende middelen.

Lees meer →

Op geregelde tijdstippen organiseert de lokale politie Regio Puyenbroeck preventieve controles ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter voorkoming van inbraken. Daarnaast gaat bijzondere aandacht uit naar verschillende vormen van overlast en het gebruik of dealen van verdovende middelen. Het voorbije weekend waren er verschillende controles in het kader van rijden onder invloed.

In Lochristi werden 25 bestuurders gecontroleerd in Hijfte centrum. 24 bestuurders bliezen safe, 1 bestuurder blies positief en was bovendien onder invloed van verdovende middelen. Er werd een bestuurder betrapt op het bezit van verdovende middelen en 1 bestuurder was niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

In Zelzate stonden onze ploegen in de Kanaalstraat. Er werden 20 bestuurders gecontroleerd. 17 bestuurders bliezen safe, 1 alarm en 2 bestuurders bliezen positief.

In Wachtebeke controleerden we 35 bestuurders in de Godshuisstraat. 32 bestuurders bliezen safe, 1 alarm en 2 bestuurders bliezen positief. Bij één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.

In Moerbeke-Waas werden 44 bestuurders aan een controle onderworpen in de Kruisstraat. 43 bestuurders bliezen safe, 1 bestuurder blies positief.

Naar aanleiding van twee ongevallen met stoffelijke schade in Lochristi werden de bestuurders onderworpen aan een ademtest. Beiden bleken positief. Het rijbewijs van deze bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken

#SamenVoorVeiligheid